Цьогорічна «Ужгородська регата» стала рекордною (ФОТО)

21 Серпня 2019 06:30

Вже традиційно головною умовою цього розважального дійства було те, аби всі плавзасоби були саморобними та оригінальними. Цього літа у регаті взяли участь 32 водні екіпажі. Це число стало рекордним за всі роки заходу.

Також до події, окрім ужгородської флотилії радо долучилися боржавська, тисянська та латорицька. Заплив жваво та весело стартував Підзамкового «порту» (пляж біля Підзамкового моста, правий берег), а фінішували учасники на лівому березі Ужа, за мостом Масарика. Там і назвали переможців цьогорічної регати.

У номінації «Летючий Голландець» (найшвидше судно) перемогла команда «Кояк 3», яка пропливла всю дистанцію за 19 хвилин  у номінації «Веселий роджер» (найоригінальніше судно) – команда «Площа Петефі», «Чорна каракатиця» (найшвидше судно серед саморобних) – команда «Форель у кущах, яфини», у номінації «Ноїв ковчег» (найчисельніший екіпаж) – команда АС/DC, яка складалася з 30 членів екіпажу.

А ще до заходу долучився Рух підтримки закарпатських військових та благодійна організація для допомоги безпритульним тваринам «Барбос». Не залишили без підтримки і полонених українських моряків. Учасники регати використали під час заходу символіку морського флоту України, серед іншого були і прапори.

Вікторія Лисюк «Час Закарпаття»