На Закарпатті погодили премію Володимира Ковалика

5 Лютого 2019 17:36

«ПОГОДЖЕНО »
Голова  Благодійного Фонду Миколи Томенка
«Рідна країна» у Закарпатській області
А.А.Сербайло
Голова Правління ГО МАЛіЖ
В.Ф.Тарчинець
ПОЛОЖЕННЯ
Про літературну премію Благодійного Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» у Закарпатській області та МАЛіЖ в номінації «ПРОЗА» ім. Володимира Ковалика, Почесного президента Міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я», Почесного академіка, Героя Козацтва України

Премія імені Володимира Ковалика (далі – премія) заснована Благодійним Фондам Миколи Томенка «Рідна країна» у Закарпатській області і ГО «Міжнародна( Мала)  академія літератури і журналістики» з метою увіковічення пам’яті Володимира Ковалика – Почесного президента Міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я», Почесного академіка, Героя Козацтва України, двомовного поета і прозаїка, члена Національної спілки письменників України, володаря літературної відзнаки « Золоте перо Америки», почесного жителя села Рекіт, Міжгірського району Закарпатської області.
Премія присуджується щороку одному із найкращих юних прозаїків України, члену МАЛіЖ, віком до 17 років, літературні твори якого мають велику творчу, духовну, пізнавальну цінність, були опубліковані у «Читальному залі» веб-порталу Міжнародної( Малої ) академії літератури і журналістики, отримали найбільше позитивних відгуків.
Твір-претендент оцінюється за наступними критеріями:
– художній рівень (техніка та образність твору);
– грамотність;
– оригінальність поетичного світобачення;
– актуальність і тематична спрямованість.
Вручення премії відбувається на Міжнародному фестивалі юних талантів «Рекітське сузір’я».

Конкурсні твори на адресу журі до 1червня  подають керівники відділень МАЛіЖ, вказуючи посилання на їх публікацію. До розгляду приймаються літературні твори, що були опубліковані упродовж поточного року. Відбір конкурсних творів на премію здійснює журі, яке створюється засновниками.
Журі очолює голова. До його складу, за згодою, включаються члени Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, дитячі письменники, відповідальний секретар Міжнародної  академії літератури і журналістики, представники співзасновників премії.
Основною формою роботи журі є засідання, які веде голова або за його дорученням заступник. Засідання є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини його складу. Рішення про присудження премії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх членів журі.
У разі, якщо при голосуванні результати розподілилися порівну, то голос головуючого на засіданні є вирішальним. Засідання журі щодо визначення лауреата премії проводиться не пізніше, як за місяць до її вручення.
Організаційне забезпечення роботи журі, у тому числі оформлення протоколу, інших документів, здійснює відповідальний секретар.
Особі, якій присуджується премія, присвоюється звання лауреата та вручається медаль, Диплом, грошова винагорода в розмірі 1,0 тис. грн. (одна тисяча гривень). Крім того, голові Правління ГО МАЛіЖ передаються кошти в розмірі 1,0 тис. грн. (одна тисяча гривень ) для підтримки проекту, друкованих та електронних засобів масової інформації МАЛіЖ, видання колективної книги до якої мають бути додані твори лауреата літературної премії ім. Володимира Ковалика.

Суспільно-громадська правнича газета “Акцент”