Стало відомо, як лижникові вдалося вижити в Карпатах (ВІДЕО)

13 Січня 2019 09:07

Чоловіка шукали в засніжених горах із 6 січня.

Йому вдалося зателефонувати рятувальникам, коли над горою пролітав вертоліт.Врятований у Карпатах киянин Ігор Грищенко перебуває під наглядом лікарів, повідомляє ТСН у п’ятницю, 11 січня.Чоловіка шукали в засніжених горах із 6 січня. Йому вдалося зателефонувати рятувальникам, коли над горою пролітав вертоліт.Врятований у Карпатах киянин Ігор Грищенко перебуває під наглядом лікарів, повідомляє ТСН у п’ятницю, 11 січня.

Зазначається, що чоловік сам вийшов на зв’язок і повідомив рятувальникам, що перебуває в будиночку лісника, недалеко від невеликої річки. Його знайшли напередодні пізно ввечері, а близько опівночі доставили до Свалявської районної лікарні з обмороженням кінцівок, але в стабільному стані.Повідомляється, що він вийшов на зв’язок саме в той момент, коли над горою Гимба вдруге за день пролітав вертоліт рятувальників. Він почув звук вертольота, зміг відігріти телефон і подзвонити на 101.Як зазначається в сюжеті, чоловік мав при собі запальничку, яка фактично його врятувала. Він розпалив багаття і міг грітися.Першими туриста знайшли двоє місцевих жителів – брати Гаджеги, вони йшли до будиночка на лижах. На всюдиході їхали двоє лісників Березниківського лісництва.Один з лісників каже, що завдяки тому, що Ігор – підготовлений спортсмен, він зміг протриматися більше чотирьох діб. Коли його знайшли, він сидів у хатині, зміг подати руку, сам вийшов і пересів у машину, розповів про свої пригоди.
“Він не відразу зійшов, коли спочатку шукали рятувальники, його ще там не було, він два дні провів у лісі. Потім один день він закопався в стіг сіна, пробув так одну ніч, а потім вийшов на цей будиночок… Там знайшов залишки їжі, розпалив багаття і так пробув ніч. Він на своїх ногах, але був такий важкий, дуже втомлений, говорив, що сам цієї ночі не пережив би”, – розповідає лісник Березниківського лісництва Іван Дукай.У Свалявській лікарні врятований лижник перебував ніч. Нещодавно киянина доставили в ужгородську обласну лікарню, тепер ним займаються лікарі опікового центру.Як пише mukachevo.net, Грищенко обіцяє, що ще приїде в Карпати для того, щоб відвідати будиночок, який врятував його. Лижник планує привезти туди багато різного товару, який стане в нагоді іншим туристам.Зазначимо, що Грищенко є досвідченим гірськолижником. У Києві чоловік працював професійним тренером. Він є президентом Української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.Нагадаємо, що він з товаришем розділився біля гори Гимба 6 січня. Інший турист був знайдений 8 січня біля підніжжя гори з боку Свалявського району.
Відео- тут.