Учасник “Срібного Мольберту” виставився в Польщі (ФОТО)

14 Червня 2018 20:00

Поєднати живопис та скло в одному мистецькому просторі вдалося молодому талановитому художнику, учаснику конкурсу «Срібний мольберт» Руслану Лучку. 7 червня 2018 року хлопець презентував персональний проект Rails у галереї W Zaułku (м. Вроцлав, Польща).

Руслан побував на семестровому навчанні у Польщі та змінив власні погляди на мистецтво, почав працювати із новими матеріалами. «Цією виставкою я хотів сам для себе підбити підсумки кількамісячної праці», – каже митець.

Назва виставки символічна. Як пояснює молодий автор, мав багато планів на рік, але змінив їх та поїхав навчатися до Польщі. Людське життя Руслан Лучко порівнює із поїздом: кожен прямує по визначеному маршруту, але сам вирішує, дотримуватися його чи змінювати. «Коли доля дає тобі шанс, потрібно ловити цей момент і не боятися змінити маршрут, зійти з колій», – упевнений хлопець.

У виставковому просторі представлено з десяток живописних робіт та творів із гутного скла.

«У живописі я, здається, віднайшов свій напрям, технологію, – ділиться молодий художник. – Довго шукав щось своє, пробував і нарешті знайшов цікаве поєднання фарб».

Художник розробляє власну техніку, в якій поєднує акрил, олію та емаль, тож свіжими напрацюваннями ділиться із глядачем.

Робота зі склом для хлопця порівняно нове заняття, однак він активно працює та вдосконалюється. «Мені не хочеться робити якісь звичні скляні скульптурки. Стараюся створювати такі роботи, що більше нагадуватимуть інсталяцію та будуть вписуватися у приміщення концептуально».

Усі роботи абстрактні й поєднані однією ідеєю. «Цією виставкою я не лише підбиваю підсумки, але й анонсую свій наступний проект, який планую втілити невдовзі», – зазначає митець.

Триває виставка до 15 червня 2018 року.

Текст: Ксенія Шокіна

Фото надані Русланом Лучко

© Культурно-мистецька фундація Brovdi Art