Життя сестер, кріз призму світлин, показала талановита ужгородка (ВІДЕО)

19 Березня 2017 15:30

Наталія Павлик – молодий ужгородський фотограф, талановита дівчина з цікавим та неординарним поглядом на життя. Вона бачить світ крізь скло об’єктива. Ще в підлітковому віці зрозуміла, що її майбутня професія буде пов’язана зі створенням краси. Мистецтво фотографії вабило дівчину давно. Одного разу почула фразу «Потрібно мислити проектами». І тоді Наталія задумалася, а що може створити вона, як фотохудожник? І згодом зародилася ідея – «Sister’s photoproject». Це щось нове та унікальне. У Наталії є молодший брат, їй захотілося дізнатись і відчути, як це мати сестру.

Наталія ПАВЛИК, фотограф

Згодом я подумала, що можна пофотографувати сестер. Зазвичай, тема сестер не настільки висвітлена, як стосунки між братами або брат із сестро. А от сестринство не настільки висвітлене там часто і в мистецтві і не використовується настільки ця тема. І так збіглося, що в мене багато є подруг, у яких є сестри. У мене дуже багато подруг і дуже багато подруг, які мають сестер. І думаю, це стало таким поштовхом до творчості.

Головною ціллю проекту, за словами Наталії, є не просто пофотографувати сестер, а проникнути в їх стосунки та в першу чергу дати їм зрозуміти, якими цінними вони є одна для одної.

Наталія ПАВЛИК, фотограф

Думаю, що кожна сестра, яка бере участь у моєму проекті розуміє, наскільки цінна вона, наскільки цінна її сестра в її житті, наскільки особлива ця людина, що це справжній подарунок долі і наскільки її потрібно цінувати і любити.

Наталія намагається робити все для того, аби дівчата під час фотосесії повністю відкривалися. Тільки тоді, як вона вважає, фото виходять справжніми та щирими. Для цього дівчина спочатку бере у сестер своєрідне інтерв’ю, спілкується з ними про їхні взаємини, дитячі спогади та найкращі миті життя, а вже потім фотографує.

Наталія ПАВЛИК, фотограф

Спочатку інтерв’ю із сестрами. У нас тоді, і між ними встановлюється контакт, налагоджується зв’язок і у мене з ними. Я розумію, з ким я маю справу, хто переді мною, яка в них життєва історія. Це допомагає нам і під час фотосесії потім, і взагалі у взаєминах. І це допомагає їм відкритися мені під час фотосесії, я так думаю.

Олександра та Валентина, кажуть, що більш різних сестер, як вони годі й шукати. Різні вони за характерами та поглядами на життя, але все ж є найкращими подругами. Вміють разом і посміятися, і поплакати, і посваритись, а за хвилину помиритись. І обоє чудово розуміють, що є одна для одної подарунком долі.

Олександра та Валентина АРТЮХІНИ, сестри

Теплий післясмак, тому що мені сподобалася щирість перш за все. Тому що, я думаю, що для будь-якої людини. Яка працює з іншими людьми важливо і отака якась відкритість і щирість до людей. От мені це дуже запам’яталося, сподобалося, було легко, так ніби я десь на кухні з Вальою спілкувалася і там десь їх згадувала якісь речі. Завдяки ньому я можу ще раз сказати сестрі, що я її дуже люблю. І я її дуже люблю, бо в мене одна єдина сестра і ближчої і ріднішої нема.

Наразі проект дівчина планує продовжувати, але вже думає над іншими. Наталія має багато нових цікавих ідей, які незабаром прагне втілити в життя. По секрету зізнається, одним із них є фото в стилі 70-х.  Відео дивіться тут