Як засинати менше ніж за хвилину. Техніка «4-7-8»

27 Січня 2017 11:51
vitaliyivanov.com

vitaliyivanov.com

Стрес, пережитий впродовж дня, може викликати проблеми зі сном, тож часто коли настає пора лягати у ліжко, нервове перенапруження не дає змоги заснути швидко.

У такі миті ваш мозок не може розслабитися, адже його переповнюють думки про труднощі у житті та можливі шляхи їх вирішення.

Раптова поява негативних думок та переживань може викликати розлади сну та спричинити появу безсоння.

Якщо ви впізнали себе, вам варто спробувати спеціальну техніку сну, яка допоможе вам заснути менш ніж за одну хвилину.

Ця методика, розроблена гарвардським професором Ендрю Вейлом, насправді є дуже простою:

1. Вдихайте носом протягом 4 секунд, щоб наповнити легені повітрям.

2. Затримайте дихання на 7 секунд.

3. Повільно видихайте 8 секунд.

Чому ця методика є ефективною?

Ключ до розгадки лежить саме у тих семи секундах, на які вам потрібно затримати дихання.

А все тому, що під час затримки дихання сповільнюється частота серцебиття, у результаті чого організм заспокоюється, а рівень активності мозку зменшується.

Це означає, що ви повільно почнете розслаблятися. У такому спокійному стані ваш мозок облишать усі негативні думки, і тепер тільки ви будете розпоряджатися своїм тілом.

Розслаблення організму одразу позначиться і на якості сну. Коли наше серцебиття сповільнюється, організм отримує більше кисню, а це є надзвичайно важливим для правильного відпочинку.

Люди, які переживають стрес, дихають неглибоко. Їхнє серцебиття є частим та неритмічним, а отже, тіло не отримує достатню кількість кисню. У результаті вони прокидаються ще більш втомленими, ніж коли лягали спати.

Техніка сну “4-7-8” не лише допоможе вам забути про безсоння, але й покращить якість сну, адже всі ваші м’язи та органи будуть насичені киснем.

Гарно виспавшись, ви не лише матимете чудовий вигляд, але й відчуватимете приплив енергії протягом всього дня. У результаті ви зможете краще спілкуватися з іншими людьми та вирішувати навіть найскладніші проблеми.

Оскільки ваш мозок отримає належну кількість відпочинку і буде більш активним, підвищиться і ваша здатність вирішувати конфлікти. Надалі такі успіхи сприятимуть підвищенню вашої самооцінки.

Джерело: Порадник