У Європі існує цікавий звичай випікати до Великодня зайчиків та пташок. Наші краяни теж знають багато місцевих традицій і багато господинь випікають із тіста дивовижних великодніх баранчиків.
Рахівчанка Марина Міщук погодилася поділитися з читачами zakarpatpost.net таємницями приготування такого борошняного виробу.
«Я замішую тісто як на паску, поміщаю його у спеціальну формочку і випікаю. При цьому на виробі робиться рум’яна скоринка. Далі виймаю з формочки і прикрашаю,» – розповідає жінка. – Люблю дивитися красиві картинки з апетитною пасхальною випічкою і вдосконалювати власні вироби, експериментувати».
Зі слів господині, найчастіше баранчиків печуть тоді, коли й пасхальні коржі – у чистий четвер.
Хтось робить їх солодкими, хтось – на самк як паску, дехто навіть експериментує з начинками.
Також господиня наголошує, що зараз досить важко знайти форми для баранчиків, однак деякі жінки умудряються їх випікати із без них, виліплюючи великодню фігурку з тіста,мов із пластиліну.