В Ужгород їде “Табула Раса”

6 Квітня 2017 07:02

Відомий гурт “Табула Раса” виступить у галереї “Ілько”.

Табула Раса – одна з найбільш неординарних рок-груп України, вже давно закріпився ярлик «парадоксальна».

В кінці 90-х одними з перших дозволяли собі повноцінні тури по Україні зі спонсорськими контрактами і по праву вважалися однією з найбільш затребуваних гуртів країни.

«Табула» не соромиться своєї прихильності до The Cure, Pоlice і Rolling Stones.

В 1997 році отримує премію «Жар-Птиця» в номінації «краща поп-група України» на фестивалі «Таврійські Ігри» і посідає друге місце в рок – номінації після «ВВ». Їх хіти «Улюблена машина», «Дорога», «Шейк Шей-Шей» і «Схід» співають досі, а кліп на пісню неіснуючою мовою одним з перших відео з «пост-совка» потрапив на англійське MTV.

Краків, Таллінн, Москва і вісімнадцять виступів по Україні – приблизна географія графіку групи на той момент, коли її лідер Олег Лапоногов вирішує покинути сцену на піку популярності.

П’ять років українські ЗМІ і бомонд могли тільки губитися в здогадах і будувати найнеймовірніші припущення – про місцезнаходження Олега не знав ніхто, навіть колеги по групі. Сам же він відхід зі сцени пояснює звичайною людською втомою.

Наскільки несподіваним було рішення Лапоногова взяти творчу відпустку, настільки ж довгоочікуваним стало і його повернення.

Досить тривалий відпочинок приніс найпозитивніші плоди – Табула Раса повертається зі свіжими силами і багажем позитивних емоцій.

Упередження про те, що «кам-беки» не бувають успішними, ніяк не стосується «Табула Раса» 2004 – рік повернення групи, став дуже плідним.

У 2005 році компанія Ukrainian Records, ліцензіат Universal Music B.V. на території України, випускає альбом групи «Квіткові календарі».
Сингли «Схід» і «Апрель» довгий час займали лідируючі позиції в чартах радіостанцій і музичних телеканалів як України так і Росії. Пісня «По дорозі на моря» визнана «Піснею року» на думку телеканалу «Інтер», група отримала премію «Арт-бренд року» і номінована на премію «Краща рок-група» асоціації ShowBiz.

29 вересня 2007 року режисера Катя Царик разом з групою зняла кліп на пісню «22» в Києві. Кліп став синглом збірки кращих пісень групи Табула Раса – «Музика народів птахів», який був презентований 29 листопада 2007 року. У 2008 році глядачі побачили кліп під назвою «Ти мене вільніше».

У квітні 2014 року, після значної перерви, Табула Раса нарешті презентує новий альбом «Малюнки на поверсі». В його підтримку музиканти презентували кліпи на пісні «Індіанець Парагваю», «Малюнки на поверсі» і спільну відео-роботу з популярною української рок-групою Антитіла «Полінезійському зима», які були представлені глядачеві в 2011 – 2012 роках. З травня 2014 «Табула» вирушає в тур по Україні в підтримку нового альбому, який проходить переважно в клубах і в невеликих залах, але з аншлагами, і з шалено позитивною енергетикою!

В останні роки група дуже багато подорожує по Україні. Живий «саунд» «Табули», неординарність і харизма Олега Лапоногова, плюс улюблені хіти, роблять атмосферу виступу незабутньою.
Енергетика часто просто зашкалює. Група по праву входить в «зал слави» українського року, а також має багато шанувальників серед людей, які слухають якісну, не “пластмасову” музику. Між виступами музиканти знову приступили до активних репетицій і запису пісень для нового альбому.

Вхід: 200 грн