Дієтопрофілактика. Гарне слово, за яким – відсутність проблем зі здоров’ям, лікарняних палат та особистих трагедій.
Їжа може нас передчасно заганяти в могилу, а може день за днем “ремонтувати” наше тіло, даючи йому змогу використати всі його можливості.
Що їмо?
АВОКАДО – джерело глутатіону, вкрай важливого захисного компонента в клітинах. Він напряму блокує руйнування клітин, захищає шкіру, серце, кришталик ока, рогівку, печінку, легені, кишечник від запалень та зношування.
А ще має протизапальні властивості завдяки олеїновій кислоті і корисний при запаленні суглобів, алергіях та аутоімунних захворюваннчх та для їх профілактики.
Нормалізує рівень холестерину і тому при атеросклерозі має бути частим гостем на столі.
Геропротектор – сповільнює старіння.
ЗЕЛЕНЬ – фолати і вітамін К.
Відіграє надзвичайно важливу роль у рості і формуванні здорових клітин та ДНК. При дефіциті фолатів підвищується рівень гомоцистеїну, що підвищує в рази ризик хвороби Альцгеймера, розвиток інфаркту та інсульту.
Необхідна для пам’яті.
ЯГОДИ – проантоцианідіни – комплекс речовин, здатних сповільнювати старіння.
Зберігають нервові клітини здоровими, захищають серце, мають проти вірусні та протиракові ефекти.
Імбир, квашені овочі сприяють росту здорової мікрофлори кишечника.
Всі ці продукти, а також горіхи, насіння є компонентами дієти для здорового мозку.
Ви можете сказати, що це все дорого.
А купувати ліки і бути хворим, хіба дешевше?
Життя може бути здоровішим і довшим.
Чим перекусити
• Зелень салата, руколи, петрушка, листок синьої капусти, авокадо (без олії, якщо є авокадо).
• Помідори, оливки солоні, імбир маринований, квашені огірочки, яйце варене, сир бринза і рікота.
• Ягоди, горіх, насіння гарбуза.
• Вода, настояна на корені імбира і лаймі.