Закарпатські полісмени готові до ЗНО (ФОТО)

21 Травня 2017 09:00

Усі роки навчального процесу до важливого екзамену учнів готували вчителі, моральну підтримку забезпечують батьки та друзі. Невід’ємними учасниками проходження ЗНО є і працівники поліції охорони, які забезпечують належну охорону під час його проходження.

Перший етап тестування розпочнеться вже 23 травня. Школярі області здаватимуть екзамен з української мови та літератури. Поліцейські Управління поліції охорони Закарпаття вже готуються до охорони приміщень, де триватимуть тестування. Днями працівники УПО пройшли відповідний інструктаж.

– Під час заняття з вивчення інструкції з охорони пунктів проведення ЗНО ми також нагадали, як поводитись в небезпечних ситуаціях, що робити під час виявлення підозрілих предметів. Більшість поліцейських вже мають досвід перебування в пунктах тестування. Але, тим не менше, “повторення – мати засвоєння”, – зазначив Василь Тимощук, капітан поліції, старший інспектор УПО в Закарпатській області.

Основне завдання, покладене на працівників Управління поліції охорони – забезпечення громадського порядку, недопущення в приміщення, де проходить тестування, сторонніх, здійснення контролю за дотриманням учасниками ЗНО вимог.

Роботі працівників поліції допомагатимуть технічні засоби – металодетектори. До початку екзамену представники правоохоронних органів ретельно перевірятимуть кабінети тестувань, а також, за необхідності, і учнів – на наявність різноманітних технічних засобів фіксації. Власне, під час проведення інструктажу поліцейські охорони вкотре перевірили на справність металодетектори та повторили алгоритм користування ними.

На Закарпатті ЗНО проходитиме у 40 приміщеннях. В кожному пункті тестування перебуватимуть працівники поліції.

– Ми маємо забезпечити для учнів повну безпеку! Ніщо не має завадити справедливому та безпечному проходженню ЗНО , адже етап тестування важливий крок у житті майбутнього студента, – додав Василь Тимощук.