Закарпатець живе у ритмі музики (ВІДЕО)

11 Травня 2017 07:27

Ужгородський музикант Сергій Роман переспівав Елвіса Преслі. Саме під такими заголовками у закарпатському медіа-просторі з’явилися новини про кавер на пісню Can’t help falling in love. Закарпатець живе музикою та робить перші кроки у власній творчості. На меті у хлопця було не копіювати манеру легендарного співака, а внести до твору щось своє, прочитати його по-новому.

Сергій РОМАН, вокаліст

Дуже люблю Елвіса Преслі, давно слухаю його твори. А ця пісня – моя улюблена, давно хотів зробити на неї кавер, але не наважувався. Зараз це – не просто оригінал у моєму виконанні, я намагався внести до неї щось своє, здається, непогано вийшло.

Робота ж над кліпом на кавер-версію хіта Елвіса Преслі тривала місяць. Знімали на кількох локаціях околиць Ужгорода. Звісно, Сергій зізнається: це перша сходинка на великому шляху, над зауваженнями працюватиме ще наполегливіше.

Сергій РОМАН, вокаліст

Аби записати цю пісню, їздив до Львова, у студію звукорежисера Богдана Іванишина. Кліп знімали частково в Ужгороді, знімальний процес був три дні, втім, протягом двох тижнів, бо погода підводила. Допомогли мені Паша Товтин і Сергій Чурко. На локаціях ще це були Перечин і с. Сюрте. Там була така теж висока будівля, з якої відкриваються красиві краєвиди.

Сергієві Роману усього 22 роки, втім уже більшу частину життя хлопець присвячує саме музиці. Закінчив вищий навчальний заклад за напрямком «хорове диригування та вокал», і ось уже протягом трьох років співає у камерному хорі «Кантус».

Сергій РОМАН, вокаліст

Музикою займаюся з 6 років. Це заслуга батьків, я вважаю, я дуже вдячний їм, що вони мене підтримали. Більш професійно – це поступив у музичну школу, потім у музучилище і в університет. Зараз співаю у професійному колективі – це камерний хор «Кантус». Дуже багато досвіду отримав тут, саме професійного. Ти спілкуєшся з такими людьми, які багато чого знають, багато чого досягли, це дуже мені подобається.

Починаючи із третього курсу музучилища, Сергій ходив на концерти хору. Потім вдалося потрапити і на репетиції «Кантуса», а після закінчення училища – на прослуховування. Яке видалося успішним.

Сергій РОМАН, вокаліст

Музика – це ріст. З кожним днем набуваєш чогось нового, дізнаєшся, працюєш над своїм голосом, навиками. Це вот уже так три роки продовжується. Мені дуже подобається класика, ці всі пісні, які співаємо. Обстановка у колективі, атмосфера, дуже класна.

Хлопець і працює у вокальному напрямку: співає на різноманітних міських заходах та у ресторані, колектив якого допомагає Сергію у творчому шляху. Друзі та знайомі часто агітують вокаліста спробувати свої сили у якомусь із телевізійних співочих проектів. Втім, Сергій не поспішає.

Сергій РОМАН, вокаліст

Я просто, мабуть, втратив віру у ці всі проекти. Люди, які побували там, не дуже хороші відгуки мають у плані чесності результатів. Чомусь у мене немає довіри, зараз сподіваюся лише на себе. Зараз працюю над авторською піснею, але ще дуже багато роботи і багато зусиль треба докласти, щоб все зробити. Я б хотів і сольно розвиватися, і продовжити співпрацювати з «Кантусом».

Аби досягти творчих успіхів, необхідно не просто мати талант, а й багато, щоденно працювати над собою, розвивати потенціал та навички, — переконаний Сергій Роман. Втім, у музикантів-початківців є ще один аспект розвитку:

Сергій РОМАН, вокаліст

Ще один такий момент – фінансовий. Багато талановитих музикантів, які усе правильно роблять, але не мають коштів, з браком фінансів, просто здаються. У нас це ніяк не підтримується, це дуже сумно насправді.

Сергій Роман – максималіст, в усьому, за що береться намагається досягти успіху. Або ж не братися взагалі.

Сергій РОМАН, вокаліст

Сильно не мрію, бо по житті реаліст, і сильно наперед не забігаю. Мабуть, у мене немає такого сталого натхнення у чомусь, це просто музика, життя і постійна робота над собою. Я люблю це заняття, на майбутнє – це стояти на великій сцені, збирати свої концерти, це допомагає займатися, а не сидіти на місці.

У гонитві за популярністю часто артисти гублять себе і якість того матеріалу, який випускають у світ. Втім, це не про нашого Сергія Романа. У творчих планах вокаліста – якісний музичний продукт, який буде мати родзинку. Жанр, у якому бачить свій шлях Сергій – це поп-музика чи поп-рок.

Деталі – у сюжеті Ужінформ