Грицик вислухав закарпатців

11 Квітня 2019 14:09

У середу, 10 квітня, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик провів особистий прийом громадян.

Про свої проблеми прийшли розповісти мешканці із різних куточків краю. Мова йшла про необхідні кошти на лікування, оплату комірного та ремонт помешкань.
До прикладу, Василина Іванівна приїхала із Перечинщини по допомогу у вирішенні питання щодо полагодження даху та перебудови старого димоходу. Оплатити такі роботи та придбати необхідний матеріал, їй, одинокій жінці, надзвичайно важко. Вона розповіла, що, пропрацювавши технологом на заводі більше 20 років, має мізерну пенсію – 2200 гривень, яких ледь вистачає на харчі та ліки.

Мешканка обласного центру, інвалід 2-ої групи, потребує чималі кошти для лікування хвороби, яка із кожним днем прогресує. Жінка принесла цілу кіпу медичних довідок та виписаних рецептів. «Ліки, які трохи покращують мій стан коштують дорого, – розповідає жінка, – а нині розраховувати можу тільки на себе».

Інші відвідувачі, пенсіонери та інваліди, також ділилися своїми переживаннями через фінансову скруту. Ці найменш захищені категорії громадян потребують особливої уваги з боку державної влади щодо задоволення їх повсякденних життєвих потреб.

Традиційно посадовець уважно вислухав відвідувачів, поділився власним баченням щодо вирішення кожної ситуації окремо. Крім того, завдяки реалізації Регіональної програми «Турбота», яка націлена на посилення соціального захисту громадян на 2019 – 2021 роки, є хороша можливість допомогти закарпатцям матеріально.

Відтак, усі питання, із якими прийшли мешканці краю на прийом, взято на особистий контроль та надано доручення департаменту соцзахисту ОДА щодо виділення коштів.

Прес-служба Закарпатської облради