7 фактів про міжнародні можливості студентів УжНУ

1 Липня 2019 06:45

Для багатьох важливим аргументом є інформація про міжнародну діяльність університету. Іншими словами – про можливості вчитися, стажуватися, проходити практику за кордоном, а також їздити на конференції, літні школи та семінари.

Проаналізувавши інформацію, надану відділом міжнародних зв’язків УжНУ, ми виокремили 7 цікавих фактів про міжнародну діяльність вишу, які точно будуть цікавими закарпатським вступникам.

1. У 2019-му році Ужгородський національний університет має підписані угоди і співпрацює із 115 іноземними партнерами.

2. Протягом року відбувається приблизно 700 відряджень за кордон, із яких понад 300 припадає на студентів.

3. Студенти УжНУ проходять семестрове навчання за програмою «Erasmus+» у 11 університетах із семи європейських країн. Це виші Італії, Хорватії, Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини й Литви.

4. В середньому за рік до читання лекцій студентам та участі у фахових дискусіях, які проходять в університеті, залучається близько 100 іноземних спеціалістів.

5. Лише протягом осені 2018-го в Ужгородському національному підготовано 18 міжнародних освітніх та наукових проектів.

6. У минулому навчальному році студенти УжНУ навчалися за кордоном у Словаччині, Чехії, Польщі, Хорватії, Італії, Німеччині. Практику й стажування проходили в Туреччині, Словаччині, Австрії і Німеччині. А на міжнародні конференції та семінари їздили до Словаччини, Польщі, Чехії, Німеччини й Румунії.

7. За вагомим показником академічної мобільності УжНУ – на 7-8 місці серед усіх українських університетів.

Ярослав СВІТЛИК