У Міжгір’ї біля храму з’явився безкоштовний Божественний басейн

5 Серпня 2018 11:02

Важко перерахувати всі корисні справи, які творить із року в рік настоятель Петро-Павлівського храму в смт Міжгір’я Євгеній Добра. Новим досягненням стало відкриття минулої суботи божественного басейну за знаменної події – 1030-ліття хрещення Київської Русі-України.

Навпроти храму на узвишші – біля об’їзної вулиці, яка, до речі, носить ім’я його покійного батька Георгія Добри, котрий тривалий час теж був тут священиком – пройшло освячення Йорданівської купелі.

Тож колишній пустир зараз перевтілився в духовний оазис. Розміром 10х12 м із трьома рівнями
глибини – 0.5, 0,8 та 1,35 м – безплатний басейн призначений як для дорослих, так і для малечі. У робочі дні функціонує з 18 до 21 год., а у вихідні й святкові божественні ванни можна приймати з 12.30. Неподалік, на місці давнього цвинтаря, пройшов ще один церковний обряд – посвячення каплички з йменням Володимирівська гірка, що присвячена київському князю Володимиру Великому, який у далекому 988 році охрестив
столицю середньовічної Української держави. Поряд встановлено й величавий хрест, що днем раніше освячувався. Всевишній любить трійцю, і це правило утвердилося такою кількістю богоугодних діл із нагоди
славної дати.

Божественні літургії пройшли у широкому крузі духовенства. В урочистостях також узяли участь голови райради Василь Щур та РДА – Василь Юрик, Міжгір’я – Віталій Цімбота. В. Щур вручив Євгенію Добрі відзнаку «За розвиток Закарпаття», підписану керівником ОДА Геннадієм Москалем, висловивши слова вдячності за великий труд в ім’я розвитку як самої церкви, так і Верховини.

В найближчих планах Петро-Павлівської церкви з його очільником – відкритий басейн облаштувати шатром, створити Андріївський пагорб, благоустроїти місцину каплички, навіть збудувати символічний Ноїв ковчег.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ, газети “Новини Закарпаття”
Фото автора