По-перше, потрібно запам’ятати головне правило: не перебувати на вулиці в період з 11:00 до 17:00, коли сонце найбільш активне.
Окрім цього, фахівці в особливо спекотні періоди радять вживати легку їжу, що передбачає відмову від смажених, жирних, гострих і солоних продуктів. Порції мають бути невеликими.
Снідати краще о 6-й чи 7-й ранку, обідати – до настання полуденної спеки – об 11-й ранку, а вечеряти – о 6-й вечора.
Не варто забувати й про воду. У спеку слід випивати не менше 2,5-3 л рідини за день. Вживати її бажано кожні 40-50 хв. по 100-200 мл. Це може бути вода, компоти, чай, свіжовичавлені соки тощо.
Також в особливо жарку погоду вживання тютюну і алкоголю потрібно звести до мінімуму. З меню повинні зникнути горілка, коньяк і екзотичні напої. Можна вживати сухе вино по 50-100 мл за добу, але тільки ввечері.