Ліцеїсти демонстрували рівень на профорієнтаційному вернісажі

18 Червня 2018 09:00
Нещодавно в Ужгороді відбувся профорієнтаційний вернісаж «Робітнича професія – крок до успіху» серед закладів професійно-технічної освіти Закарпатської області – справжнє свято робітничих професій.
Наш навчальний заклад презентував вироби, виготовлені у навчально-виробничих майстернях та під час занять у гуртках технічної творчості. Це стенди: «Будова персонального комп’ютера» (С.Полгар, учениця групи №6, М.В.Сойма – майстер виробничого навчання), «Будова сучасного легкового автомобіля» (В.Гаврило, М.Герич – учні групи № 9), електрифікований стенд «Схема проводки однокімнатної квартири» (М.Ткачук, учень групи № 5, В.І.Кушнір – майстер виробничого навчання), меблі в стилі «ретро» (тумба, крісло дитяче), Ю.Цірик, П.Савула– учні групи № 12, Ю.В.Чонка – майстер виробничого навчання), друкована продукція (довідники, робочі зошити, зошити для проведення лабораторно-практичних робіт, члени гуртка «Світ комп’ютерів», Н.С.Кость – керівник гуртка).
Ліцеїсти демонстрували рівень на профорієнтаційному вернісажі
Присутні на вернісажі учні випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів Ужгорода та Ужгородського району мали можливість не лише ознайомитися з робітничими професіями, які презентував наш навчальний заклад, але й побачити цікаві майстер-класи, бо ніщо так не викликає інтересу до професії, як жива і яскрава розповідь  та демонстрація трудових прийомів. Майбутні кухарі, офіціанти Д.Сухіченко, Д.Сущевський провели  для глядачів майстер-класи з приготування фруктових букетів, композицій, напівфабрикатів з листкового тіста з різними начинками (майстри виробничого навчання Г.П. Григоренко, О.І.Погоріляк). Вразила присутніх Марина Банк – учениця групи №1, провівши  майстер-клас по святковому оздобленню фужерів і бокалів (майстри виробничого навчання Н.А.Овечкіна, К.П.Лигирда).
Ліцеїсти демонстрували рівень на профорієнтаційному вернісажі

Голова Закарпатської ОДА Г.Г.Москаль та голова департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Г.І.Сопкова високо оцінили представлені експонати та творчість учнів.

Марта Копчалюк, методист ліцею.