Цієї суботи, 16 червня, в селі Колочава, що на Міжгірщині
Відбудеться відомий гастрономічний фестиваль традиційної місцевої страви – ріплянки (від слова «ріпа» – так у цих краях називають картоплю).
На святі, яке розгорнеться на території скансену «Старе село», пригощатимуть ріплянкою по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою. На гостей чекають майстер-класи з приготування цієї страви та інших закарпатських наїдків і сиру. Крім того туристів розважатимуть театралізованими дійствами про історію Закарпаття.
Участь фестивалі візьмуть не лише господині з Колочави, а й з інших навколишніх сіл Тереблянської долини: Синевир, Негровець, Вільшани, Руська Мокра, Німецька Мокра та Міжгір’я. Вони реалізуватимуть свою кулінарну та гастрономічну продукцію. Та все ж основною стравою фестивалю буде ріплянка у всіх її різновидах.
Урочисте відкриття фестивалю – о 12 годині.