Зі школою мистецтв у Берегові прощались 44 випускники (ФОТО)

31 Травня 2018 20:11

Нещодавно мистецькому навчальному закладу з нагоди його 70-ліття присвоїли ім’я видатного угорського композитора та музикознавця світового рівня Золтана Кодая.

Вихованці ДШМ стараються бути гідними імені генія. Це засвідчив і звітний концерт цьогорічних випускників школи, що відбувся 31 травня.

Нинішнього навчального року заклад покидають 44 вихованці, які успішно закінчили одне з 6 діючих відділень. Свідоцтва про здобуття початкової музичної освіти винуватцям торжества вручили директор ДШМ Степан Бобаль та його заступник Ольга Пасічник. Майже кожен випускник був відзначений також різними Грамотами за активну участь в загальноміських культурно-мистецьких заходах. Адже жодне свято в Берегові не обходиться без вихованців ДШМ, які завжди є родзинкою програм.

Випускників щиро вітали першачки Лейла Шереш та Богдан Галай. Хор учнів молодших класів (керівник Е.Онисько, концертмейстер В.Перчі-Кота) задушевно виконав композиції “Музика світу” та “Їжачок”. Урочисто звучало соло на фортепіано “Біля пам’ятника герою” у виконанні Еніки Балог (викладач К.Леврінц). Після цього за дорученням присутніх А.Шарінська та К.Краснов понесли квіти до стелли полеглих на Майдані бійців Небесної сотні.

Всіх зачарувала віртуозна гра на гітарі Максима Мельничука, якого готував Сергій Горзов. Не менш бурхливі оплески викликала українська народна пісня “Ой під вишнею” в обробці Ю.Шинкаренка.

Від педагогів, рідної школи та учнів нижчих класів хвилююче прощались О.Баратинець, А.Бабинець та Е.Балог. А від імені викладачів старшокласників вітали С.Мацків та І.Кларікова.

Далі звітувались Ченге Лізак (соло на флейті), вокалістка Вікторія Слоква, ансамблі скрипалів учнів молодших та старших класів, дуети акардеоністів Анна Марія Баратей та Вівієн Варга і Шандор Балог та Д.Варга, Олександра Горкі (флейта), Матей Попп (кларнет), інші.

Педагогічний і учнівський колективи, випускників та їх батьків тепло вітали заступник міського голови Надія Ловга та начальник міського управління культури Оксана Радик. Вони зичили винуватцям торжества нових музичних досягнень, а викладачам – витримки й терпіння.

“Якщо ваші вихованці і не стануть видатними виконавцями, прищеплена їм любов до прекрасного завжди супроводжуватиме їх упродовж життя,”- наголосила Надія Ловга.

На завершення група вокалістів (соло Софія Залізняк) під бурхливі аплодисменти аудиторії виконала популярну пісню Олега Винника “Солодкі сльози” під хореографічний супровід ансамблю “Віночок”.

Ведучі Марія Росоха та Жанет Юринко на двох мовах – українській та угорській, ще раз бажали випускникам гідно знайти себе в дорослому житті й ніколи не забувати про свою причетність до мистецтва, яке не лише віддзеркалює буття, а й змінює його, робить прекраснішим та привабливішим.

Нагадаємо,нова школа в дії: експерт розповів, що зміниться для закарпатських першокласників вже з вересня.