Закарпатське метро: закинутий тунель на Березнянщині може стати родзинкою для туристів (ФОТО)

6 Травня 2018 12:00

Ужгородський блогер та краєзнавець Олександр Богданов розповів про унікальний тунель в Карпатах, збудований угорцями, яким ніколи не користувалися. Практично метро!

— Як не прикро мені усвідомлювати, але про цей об’єкт я раніше абсолютно нічого не знав до недавнього часу. Друзі запитали, чи знаю я про занедбаний тунель і не менш занедбану залізничну гілку у Великоберезнянському районі. Не знав. Тому поїхали, – розповідає він.

Олександр також розповів на своїй сторінці у Facebook як дістатися цього цікавого місця. “Село Волосянка на Березнянщині. Їдемо до центру, повертаємо до присілка, їдемо по грунтовці, залишаємо машину біля цвинтаря і метрів 300 піднімаємося по схилу. Виходимо на занедбану колію і ще метрів 400 крокуємо вліво в бік тунелю… Спочатку не вражає. Потім захоплює дух. Кілька сотень метрів у темряві під землею, з бетонними склепіннями, де капає зі стелі вода”, – ділиться враженнями.

За попередньою інформацією, будували тунель угорці багато років тому. У 1963-му робили реконструкцію і всю кам’яну кладку замінили на бетон. У 70-х роках минулого століття цей відрізок з тунелем закрили і провели працюючу залізничну гілку трохи вище. А тунель залишився. Залишилися і комунікації. Доступ вільний.

— Чудова атракція. Сюди слід водити туристів, як у Грабівницю. І радіти Закарпаттю!, – зазначає Олександр Богданов.

Мukachevo.net