У вихідний понеділок, 30 квітня, у селі Косонь Берегівського району Закарпаття відбудеться кулінарне свято – VI чемпіонат із приготування бограчу.
Під час заходу відвідувачі зможуть вдосталь насолодитися відомим на всю країну бограчем та смачним освіжаючим фричем – традиційним напоєм свята, – станцювати запальний угорський чардаш, а також поринути в національні традиції, зазначається на сайті організаторів, пише Укрінформ.
Чемпіонат стартує о 07:00 для учасників й о 10:00 – для відвідувачів. За звання найкращого в приготуванні бограчу за старовинними угорськими рецептами змагатимуться п’ять команд-чемпіонів минулих років.
Також організатори обіцяють бограч, зварений в казані-рекордсмені Книги рекордів України, різноманітні розваги для дітей і дорослих, святкову атмосферу й релакс у місцевих термальних басейнах та саунах.