І саме на Закарпатті, зважаючи на те, що закарпатська кухня — явище різнобарвне, експерти гастрономічного туризму виокремили окремим різновидом кулінарні шедеври під трендом «туризм солодощів».
Під час подорожі цими маршрутами турист може замовити найрізноманітніші солодкі подарунки для себе та своїх друзів: торти на різноманітну тематику, кондитерські вироби, десертні столи, фруктові столи, десертні SPA і wellness, десертну анімацію та десертні сюрпризи.
Кондитерські вироби (солодощі, ласощі) — висококалорійні та легкі у засвоюванні харчові продукти із великим вмістом цукру чи фруктози, що вживаються завдяки приємному смаку та запаху.
Основними продуктами для приготування солодощів служать тісто, молокопродукти, цукор, мед або фруктоза, желатин, сухофрукти та різноманітні ароматизатори.
Основні кондитерські вироби: джем, вафлі, цукерки, желе, грильяж, зефір, крем, торт, морозиво, шоколад, печиво, булочки.
Кондитерські вироби — які презентуються для туристів — виготовляються по традиційній рецептурі, з використанням секретів домашньої випічки, а до участі у солодких фестивалях допускаються тільки якісні кондитерські вироби із натуральних компонентів.
Найсмачнішими солодкими продуктами Закарпаття експерти вважають:
1. Торт Ужгород
2. Торт Добош
3. Цукерка «Метеорит Княгиня»
4. Цукерка «Ерош пішта»
5. Тістечко «Фекете шош»
За матеріалами: http://dzerkalo-zakarpattya.com