На Закарпатті визначили переможців конкурсу «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!» (ФОТО)

8 Грудня 2017 23:39

Протягом жовтня – листопада діти-читачі Закарпаття віком від 7 до 12 років брали  участь уВсеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Організаторами конкурсу виступили Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека для дітей та  Українська асоціація працівників бібліотек для дітей.

Майже всі дитячі районні книгозбірні краю активно долучилися до організації обласного етапу. В конкурсі прийняло участь 175 дітей, які малювали своє бачення основ безпеки дорожнього руху та культури поведінки на вулиці.

20 листопада 2017 р. в КЗ «Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва» відбувся обласний етап. Для визначення переможців працювало компетентне журі.

 07 грудня 2017 р. на базі Мукачівської міської бібліотеки для дітей в рамках обласного семінару-тренінгу для заступників директорів ЦБС з питань обслуговування дітей та завідувачів дитячих бібліотек відбулося урочисте нагородження переможці та учасників конкурсу. Почесну місію виконали Андрій Сербайло, голова Закарпатської обласної партійної організації Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» та Валентина  Чіка, директор Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, яка і відкрила вказаний захід. А також подякувала своїм колегам-бібліотекарям, а особливо учасникам, їх батькам і педагогам за активну участь у конкурсі.

В своєму виступі-привітанні п.Сербайло перш за все звернув увагу присутніх на той факт, що вказаний конкурс далеко не перший захід, який як на обласному, так і всеукраїнському рівні організовує і проводить Благодійний Фонд та Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна». Це і «7 Чудес України» в різних номінаціях: природніх –переможці Синевирське озеро і гора Говерла; історичних замків – Ужгородський і Мукачівський; історичних міст і містечок –м.Хуст; випуски щорічників, музичних дисків для школярів та дошкільнят. З минулого року засновано літературну  премію «Дебют Срібної Землі» для прозаїків та поетів, за найкращу першу видруковану добірку.

Конкурс юних художників «Рідна країна – безпечна країна» -це спільний з дитячими бібліотеками соціально-просвітницький проект, який має на меті привернути увагу представників влади, дорослих до проблем безпеки дітей на дорогах та вулицях, а також нагадати школярам про необхідність дотримання правил дорожнього руху та убезпечити їхнє життя.

Подякувавши перш за все учасникам конкурсу, працівникам бібліотек для дітей, батькам і педагогам за організацію та участь в конкурсі п.Сербайло від імені організаторів та журі оголосив результати обласного конкурсу та від імені обласної організації ПП «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» вручив переможцям цінні подарунки та флайтери: І місце – Андріана Волос, 10 р.,   Тячівський р-н., с. Лази; ІІ місце – Андросюк Олександр, 12 р.,   м. Мукачево; ІІІ місце – Дешко Ніколетта , 12 р.,  м. Мукачево. А директор обласної бібліотеки для дутей п. Чіка нагородила вказаних школярів грамотами.   Патріотичні флайтери – світловідбиваючі брелки, які яскраво світяться у променях автомобільних фар та будуть слугувати їм у темний час доби, передані в подарунок  кожному  школяру – учаснику обласного конкурсу малюнку .

Кращі малюнки учасників експонуються у фойє обласної бібліотеки для дітей та юнацтва.