Про це на своїй сторінці у мережі “Фейсбук” написав відомий у краї туризмознавець Федір Шандор:
“Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ» Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ» – щорічне нагородження кращих ресторацій Закарпаття Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ» – вручається рестораціям, що оцінені користувачами соціальних мереж та гастрономічних сайтів, самостійно подались на участь в премії, запропоновані експертами команди «Закарпатський фудблог» і пройшли оцінку професійного журі. Нагорода переможців – «ШОВДАРЬ» – є знаком якості ресторацій Закарпаття Наша ціль: розвиток локальних ресторацій і сфери гостинності з метою підвищення конкурентоздатності учасників ринку та інформування споживачів про якість ресторацій в Закарпатті Завдання Премії:
– Визначити кращі ресторації Закарпаття – Об’єднати регіональних учасників галузі для подальшого розвитку і підвищення якості послуг – Допомогти споживачам зорієнтуватись в якості ресторацій Закарпаття В рамках Карпатської гастрономічної премії «ШОВДАРЬ» будуть названі кращі у своїх номінаціях: Найкраща кав’ярня* Найкраща винарня Найкраща пиварня Найкраща ресторація Найкраща ресторація закарпатської кухні Найкраща кондитерська Гастрономічне відкриття року Для розгляду журі подано пропозиції щодо регіональних кавярень: – Фонтан, Виноградово – Тайм, Мукачево – Fruhstuck, Свалява – Червона шапочка, Хуст – Пасіжу, Ужгород – Меделін, Ужгород – Антресоль Ужгород – La Bochee, Ужгород – Горіціана, Ужгород – Штефаньо, Ужгород – Тірамісу, Ужгород – Дасторія, Ужгород – Eat Me, Ужгород – Кіфлик, Ужгород.”