Як “Бумбокс” в Ужгороді дозвілля проводив (ФОТО)

19 Вересня 2017 06:17

Ми з чоловіком спустилися до них із набережної, бо серед членів команди він побачив знайомого, з котрим не спілкувалися кілька років.

Хлопці попросили показати їм вечірній Ужгород. Ми минали набережну, центральні вулиці, я ж спостерігала за поведінкою містян. Більшість із них впізнавала музикантів, зокрема соліста Андрія Хливнюка, але активно просити автографи та фотографуватися почали лише в закладі, куди команда зі столиці прийшла повечеряти. Атмосфера була як мінімум дуже незвичною. Люди, які в цьому житті досягли так багато й за допомогою музики формують свідомість не лише української молоді, а й закордонної, виявилися дружніми, цікавими, без «зіркової хвороби». Ми дискутували на тему мистецтва та й загалом про життя, жартували.

Напередодні ж у інформаційній агенції ЗІДО відбулася презентація нового міні-альбому «Бумбокса» «Голий Король». Ужгород – третє місто однойменного туру. Він охопить 21 населений пункт в Українї, 5 – у Європі й близько десяти – в США та Канаді. «Приблизно двічі на рік ми це робимо за рубежем і майже щороку – в Україні. І нам ніяк це не набридне (сміється. – Авт.). У цьому альбомі немає нічого конкретного, він – для вузького кола людей. Я не ставив собі за мету щось комусь доносити. Це мікс із рок-музики, реггі, українського фольку, можливо, блюз-року, трошки – гранду…» – розповів лідер гурту Андрій Хливлюк. Він додає, що месидж таки є: «Я не писав пісню «Голий Король» про якогось конкретного політичного діяча. Але, думаю, вперше написав пісню-діалог. Діалог із країною. Це серйозна річ, за формою – класичний хіп-хоп, зіграний наживо».

Щодо кліпу, то зробили кілька версій. «Під час створення однієї нам допомагали актори Білоруського вільного театру, з яким ми провели кілька акцій, зокрема в підтримку наших політичних бранців. Артисти захотіли допомогти відзняти відео, ми їх привезли в Київ і чудово провели час. Але мені більше сподобалася студійна версія кліпу, де на кіностудії ім. О. Довженка ми просто граємо під час запису наживо» – розповідає Андрій.

Музикант каже, що гурт рідко буває на Закарпатті. «Не знаю, чому. І тільки на квиткових концертах чи на святкуванні днів міст удається виступити у вас. Тішить, що приходять журналісти, котрі пишуть про нас як про «популярну», «легендарну» і ще якусь там команду. Сподіваюся, що нам удасться погриміти у вас трохи барабанами й гітарами. Вчора був чудовий вечір. Ми «шоркалися» напівтемним центром міста. У вас тихо, класно і майже ніхто тебе не сіпає», – зізнався.

Наприкінці презентації керівник ГО «Щасливі діти» Ольга Павлова запропонувала створити перший лот, який продадуть у рамках благочинного аукціону після концерту. Реалізовуватимуть екоторби з роботами художників і автографами відомих людей. Кошти допоможуть відкрити соціальне підприємство, яке виготовлятиме ті ж екоторби, працевлаштовуючи мам діток із інвалідністю. Лідер гурту «Бумбокс» став першим, хто поставив автограф на екоторбинці й побажав успіху в благочинному задумі.

А концерт відбувся на високому рівні – у залі був аншлаг.

Анастасія НОЖКА, газета “Новини Закарпаття”
Фото П. БІЛЕЦЬКОГО