Як стартував фестиваль “Веселка над Тисою” (Відео)

6 Червня 2017 07:20

Розпочався фест з концерту. На одній сцені зібралися потужні голоси України та зарубіжжя, що вже традиційно. А взагалі «Веселка над Тисою» має цікаву історію. Мета фесту: популяризація і розвиток естрадного та народного вокального мистецтва, виявлення таланту та підтримка юних обдарувань, а також збагачення культурних надбань і традицій через музику та спів. Щодо України, то цього року найактивнішою виявилася Західна її частина.

Загальна ж кількість учасників складає майже сотню співаків, а це як окремі солісти, так колективи, дуети та ансамблі. До слова, впродовж першого конкурсного дня_півфіналу_ виступили усі конкурсанти з різних вікових груп. Конкурсантів ж оцінює компетентне журі на чолі з Народним артистом України. Стовно категорій, то це передусім вікові. Наймолодшим учасникам 7 років, найстаршим більше 17-ти. Звісно, хвилювалися в якійсь мірі всі, бо бажання стати кращим таки відчувалося у залі. До прикладу, Артуру з Львівщини всього 9-ть. Першого конкурсного дня він першим вийшов на сцену і заспівав. Опісля розповів, що його вподобання рок і він мріє бути співаком. Серед учасників було багато й закарпатців, до речі з різних куточків області. Наступного ж дня відбувся фінал фестивалю.

Журі належало прослухати з півсотні пісень кращих, відібраних за результатами першого конкурсного дня. Щодо проведення подібних заходів, то воно потрібне, бо має велике значення для усіх, без винятку, конкурсантів. Тож, переможець «Веселки над Тисою», володар гран-прі матиме можливість відзняти власний кліп, а лауреати перших трьох премій отримають путівку до Міжнародного дитячого центру «Артек», що в Києві.

Детальніше – у сюжеті “М-Студіо”