Міжгірщина: Вівчарів на полонину проводжатимуть

20 Травня 2017 07:17

Краян запрошуюють на фестиваль

Сьогодні в Міжгірській райдержадміністрації голова РДА Василь Худинець провів нараду з керівниками органів місцевого самоврядування з питань підготовки до традиційного народного свята «Проводи отар на полонину» яке відбудеться 28 травня цього року.

Заплановано, що святковий фестиваль під звучання трембіт і троїстих музик розпочнеться із театралізованої ходи центром смт. Міжгіря о 13.00 годині.

Відтак основні заходи відбудуться вже на Синевирському перевалі, починаючи з 14-ї години. Гості свята зможуть взяти участь у запаленні вівчарської полонинської ватри, побачити процес приготування сиру, вурди; відвідати численні виставки продукції вівчарства, народних мистецьких виробів. Як і завжди, відбудуться виступи фольклорних колективів, конкурси та розваги.

Також на нараді розглянуто і ряд інших важливих питань, зокрема, залучення коштів на кредитування індивідуального житлового будівництва в районі, забезпечення виконання місцевих податків і зборів, підготовки до літнього сезону заготівлі дикоростучих ягід . . .