Зеленський нагородив закарпатця в США

29 Вересня 2019 07:07

Під час робочої поїздки до США, 25 вересня, Президент України нагородив Орденом князя Ярослава Мудрого Алекса Ровта, відомого вихідця із Закарпаття

Президент України Володимир Зеленський за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність нагородив Генерального консула України у місті Сегед (Угорщина) Алекса Ровта високою нагородою – Орденом князя Ярослава Мудрого ІV ступеня – інформує сайт 0312ua з посиланням на офіційний сайт Глави держави.

Довідково:

Алекс Ровт – українсько-американський підприємець єврейського походження. Народився в місті Мукачеві в сім’ї службовця. У 1959 році пішов у перший клас середньої школи № 1, а з 1965 року навчався в середній школі № 5, яку закінчив на відмінно. Вступив до Львівського торгово-економічного інституту, який закінчив у 1973 році і переїхав до Угорщини на постійне місце проживання. З посади різнороба у магазині пройшов шлях до начальника головного управління збуту плодово-овочевої продукції Угорщини.

У 1985 році емігрував з Угорщини до США, де проживає і нині. Деякий час працював у фірмі «Мілмард», у ювелірній фірмі, потім відкрив власний ресторан. Нині він — президент компанії «IBE Trade Corp» у Нью-Йорку з виробництва й реалізації мінеральних добрив.

Мільярдер, один з найбагатших людей світу за рейтингом Forbes.

Відео вручення можна переглянути ТУТ.