Маленька закарпатка боїться йти до школи (ФОТО)

27 Вересня 2019 06:27

Про відповідний інцидент, що мав місце у Вишківській ЗОШ на Хустщині, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук адвокат з Хуста Роман Келемен.

Публікуємо допис адвоката з Закарпатського центру правової допомоги Р.Келемена мовою оригіналу.

«Наведу приклад, де був прояв булінгу з нанесенням тілесних ушкоджень у школі в Хустському районі, Вишківська ЗОШ.

Нібито це була суперечка між двома п’ятикласницями так пояснюють в школі, а потерпіла дівчинка пояснила, що інша дівчинка безпричинно схопила потерпілу дівчинку за руку і почала наносити багато ударів телефоном в тьмяну частину голови, що привело до серйозних травм голови дівчини (була отримана травма у вигляді забою та кровотечі, що чітко видно на фотографії , де блуза дівчинки залита кров’ю ).

Після жахливого інциденту мама потерпілої почала шукати правди і справедливості звичайно у керівництва школи та відділу освіти району . Дитина дуже налякана, боїться ходити в школу, але питання вирішити мирно так і не вдалося. Керівництво школи лише відписалося, що знають про ситуацію, а батьки кривдниці відмовляються переводити дитину до іншого класу, чи навчального закладу і на цьому все….. Також рекомендують примиритися з кривдниками або перевести дитину в інший клас .

Але мама потерпілої дівчинки не погоджується на такі пропозиції та заявляє про те що це не вирішить проблему адже дівчинка панічно боїться своєї однокласниці , яка старша роками та ще раз такого зросту і ваги. Мама потерпілої дівчинки стверджує , що кривдниця до цього часу перебувала на індивідуальній формі навчання 2-3 роки по причині психологічних розладів і наполягає на обстежені дитини психологом та невропатологом так як бачила про підозрілу поведінку кривдниці . Натомість відділ освіти дав відповідь , що у них є довідка від 06.09.2019 року від педіатра і їм цього достатньо, що дитина здорова і може відвідувати школу, ми всі знаємо , як видаються ці довідки для школи і носять формальний характер. Але тут є проблема в насиллі і агресії ітаке саме обстеження не повинно носити формального характеру, а треба провести реальне обстеження дитини і реальні висновки та діагнози , адже надмірна агресія та жорстокість у поведінці є тому доказом ..

Така поведінка адміністрації школи дивна , а чому дивна ? А тому , що батьки дівчинки, яка вчинила насилля та класний керівник є родичами та носять одну фамілію. Отже шукаючи шляхи вирішення проблеми у адміністрації школи та відділу освіти зайшли в глухий кут та отримали байдужість збоку органів освіти та самоусунення від такої проблеми .

І як в даній ситуації бути постраждалим?? Якщо так і залишити, то проблема сама собою не зникне…. І знову батьки звертаються до журналістів про допомогу адже нормальні шляхи вирішення не дають результату , а навпаки з постраждалих почали робити винних і навіть хотіли скласти адміністративний протокол на батьків потерпілої дівчинки.

Згідно закону батьки кривдниці мають понести адміністративне покарання у вигляді штрафу, а також керівництво школи несе покарання за неповідомлення у органи ювінальної поліцї про інцидент та приховання інформації», — поінформував Р.Келемен.