«Минай» сенсаційно переміг харківський «Металіст 1925»

14 Вересня 2019 06:23

9 вересня в Харкові відбулася гра 8-го туру Першої ліги України з футболу між місцевим «Металістом 1925» та закарпатським «Минаєм».

Фаворитами звітного двобою були харків’яни, однак закарпатці спростували прогнози футбольних фахівців і сенсаційно перемогли одного з претендентів на підвищення у класі.

Попри те, що активніше діяли господарі, першим удалося забити гостям. На 10-й хв. «Минай» заробив перспективний штрафний удар із лівого флангу: Владислав Микуляк майстерно навісив на голову Гавриленка і Максим точним ударом увігнав м’яч у сітку воріт (0:1). Через три хвилини харків’яни могли відігратися, але удар Антона Савіна у дальній від себе кут воріт парирував Андрій Попович. Та все ж, активні дії «Металіста 1925» на 19-й хв. дали дивіденди. Антоніо Сантос не за правилами зупинив Савіна і арбітр указав на 11-метровий, який реалізував Віталій Кольцов (1:1).

У наступні майже 20 хв. матчу справа до загострень не доходила, а на 37-й хв. уболівальники, котрих цього дня зібралося на ОСК «Металіст» більше дев’яти тисяч, побачили друге пенальті. Цього разу у ворота їх улюбленої команди. З «позначки», яку заробив Микуляк, точно пробив Анатолій Нурієв (1:2). До того ж, господарі залишилися у меншості (вдруге жовту картку перед собою побачив Ярослав Дехтяренко). Наприкінці першого тайму в активі гостей були небезпечні удари Ярослава Ямполя та Антона Савіна, але минайців урятував голкіпер.

Темп гри на початку другого тайму дещо спав. Реальних гольових нагод у період із 45-ї до 75-ої хвилини не виникало. Однак був один епізод, про який варто зазначити: на 64-й хв. «Металіст 1925» залишився у дев’ятьох (вилучення у пасиві Максима Прядуна). Здавалося, що кінцівка гри пройде за домінування закарпатської команди, однак харків’яни витримали непростий удар і гідно провели завершальні півгодини гри.

На 76-й хв. близьким до взяття воріт був Лукас, але постріл бразильця парирував голкіпер. А вже за хвилину господарі заробили пенальті (рукою у штрафному майданчику зіграв Ігор Вагін). Вдруге відзначитися з 11-метрової позначки Кольцову не вдалося (Попович парирував удар). І все ж, на 82-й хв. харків’яни досягли свого: Савін прострілив на Лукаса і той переправив м’яч у сітку воріт – 2:2. Однак і на цьому яскраве футбольне шоу не завершилося. Вирішальне взяття воріт відбулося за хвилину до завершення основного часу гри: результативного удару після передачі Петра Стасюка завдав Роберт Гегедош (2:3). Форвард минайців на 95-й хв. міг оформити дубль, але двобій із голкіпером закарпатець програв.

Опісля прозвучав фінальний свисток, який сповістив про історичну виїзну перемогу «Минаю» у Першій лізі. До слова, безпрограшна серія нашої команди налічує п’ять матчів. Закарпатський клуб набирає 14 очок і посідає п’яту сходинку в турнірній таблиці. Наступний суперник – лідер чемпіонату – «Агробізнес» (Волочиськ). Гра відбудеться 14 вересня на полі команди з Ужгородщини.

Олег МИКИТА