В Ужгороді дівчина померла після візиту до стоматолога

4 Липня 2019 07:23

Дівчина отримала анафілактичний шок після анестезії та через кілька днів померла в лікарні.У Закарпатській області поліція розслідує факт смерті 20-річної дівчини після візиту до стоматолога. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-секретаря регіонального управління Нацполіції Іннесу Манзулич-Іванову у вівторок, 2 липня.

За її словами, напередодні в поліцію надійшло повідомлення про те, що в реанімаційному відділенні Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Новака в Ужгороді померла 20-річна жителька Міжгірського району.

Як уточнив головний лікар цієї лікарні Юрій Яцина, дівчина була госпіталізована в п’ятницю, 28 червня, з реанімації Міжгірської ЦРЛ. В ніч з понеділка на неділю, 1 липня, вона померла.

Як вдалося з’ясувати поліції, дівчина отримала анафілактичний шок після анестезії під час візиту до стоматолога.

“Імовірно, лікар-стоматолог зробив анестезію, після чого у дівчини почалася алергічна реакція”, – уточнила Манзулич-Іванова і додала, що вона перебувала у комі і померла, не приходячи до тями.

Зараз поліція з’ясовує всі обставини трагедії, триває опитування свідків. За фактом смерті відкрито кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство (ч.1 ст.115 КК України).

“Надалі правова кваліфікація може бути змінена відповідно до обставин, результатів експертизи та визначивши роль лікаря, який надав послуги”, – уточнила Манзулич-Іванова.

Раніше повідомлялося, що в Києві пацієнтка померла після ліпосакції в приватній клініці. Хірурга звинуватили в неналежному виконанні професійних обов’язків.

Також повідомлялося, що лікарю швидкої медичної допомоги у Вінниці присудили два роки позбавлення волі після того, як він встановив неправильний діагноз пацієнту, що призвело до його смерті.