Ужгородський аеропорт знову запрацював (ВІДЕО)

19 Березня 2019 07:00

Володимир Комлошій –  заступник директора Закарпатського  обласного комунального підприємства  «Міжнародний аеропорт Ужгород»

Пан Володимир розповідає, це сучасне обладнання закупили  в аеропорт у  2016 році. Згодом зробили капітальний ремонт приміщення. З’явилася тут комфортна зала очікування, кафе, площа під магазин. Ніби все необхідне для роботи є – та попри те, літаки не літали.

Олег Христов  — комерційний директор «Мотор-січ»

Що стосується зупинки рейсу, там є технічні питання, частина яких вже усунута. Ми готові знову повенрутись на цю землю і виконувати рейси.

 Довгий час не проводилися ремонтні роботи, не було належним чином огороджена злітна смуга, а також угоди між Україною та Словаччиною про перетин простору. Тож три роки тому рейс Ужгород-Київ відмінили. По при  довгу перерву в роботі, нині на території аеропорту, приземлився пасажирський літак.

 П. Марина – прилетіла з Києва

ну непогано, єдине, що не дуже удобно, що немає прямого рейсу. До києва 

Рейс до Києва летить з пересадкою у Львові. В загальному подорож займає близько 6-ти годин. Літати наразі до Ужгорода будуть представники компанії Мотор січ.

 Руслан Ліс — – директор Закарпатського  обласного комунального підприємствв «Міжнародний аеропорт Ужгород»

Компанією вибраний такий рейс, тому що потрібно накатати рейс, треба мати пасажирів.

Міністр Інфраструктури каже, вказівку відновити летовище дав президент, ще в минулому році. Справились зі завданням на відмінно. Вважає, Рейс Ужгород –Київ – тільки початок повноцінної роботи аеропорту.

 Володимир Омелян – міністр Інфраструктури України

І зараз вже буде залежати від того, насткільки мешканці закарпаття, візитери з інших регіонів України будуть охоче прилітати сюди. На Закарпатті є де відпочити, є що показати, є де працювати. Тому я сподіваюсь, що такі самі зусилля місцевої владибудуть спрямовані на те, щоб запропонувати гарні пакети для туристів, для бюізнесу

Ну, а для самих працівників летовища, відкриття рейсу – справжнє свято. Кажуть, нарешті зможуть, повноцінно виконувати свою роботу. Зі знаковою подією колектив привітав і Президент України. Який цього дня, з робочим візитом перебував в області.

 Петро Порошенко – Президент України

Побудуємо нові готелі, будуть нові авіційні перевезення, побудували тунель. Сьогодні вперше, за декілька років прибув рейс, прибули перші пасажири і я думаю, цей день має стати знаковий. Я хочу колектив і всіх привітати. Даю завдання пану міністру, пану голові облдержадміністрації, щоб ми в коротший термін збільшили інтенсивність цих рейсів

Президент вважає, абсолютно не прийнятним, що летовище на повну працювало хіба за часів Чехословаччини. А 900 км до Києва, ужгородцям доводиться долати майже добу. Аеропорт , каже має працювати, ще й для того, аби якомога більше туристів побачили Закарпаття. Наголосив наразі вирішується і питання Угоди між Україною та Словаччиною.

Петро Порошенко – Президент України

Велика робота була проведена. Міністр оборони зв’язався зі своїм словацьким колегою, адже треба забезпечити обмін інформацією, безпеку польотів. Прем’єр міністр України Володимир Гройсман зв’язався зі своїм колегою у Словаччині, де теж має бути прийнятий ряд урядових рішень. Я ще рік тому поговорив з Президентом, аби на рівні були зроблені належні кроки.

Якими будуть нові рейси, наразі невідомо. Спочатку в аеропорті мають вивчити потреби жителів. А ще три роки тому, з летовища планували рейс Ужгород — Прага.

Олег Христов  — комерційний директор «Мотор-січ»

В часи коли ми були затребувані, ми вже робили перші кроки аби з Ужгорода літати в Прагу. Але з відомих обставин довелося це припинити і вирішено чекати кращих часів.

Тож варто сподіватися, що ближчим часом Ужгород з’єднається  авіасполученням з це більшою кількістю міст та навіть країни. Наразі ж потрібно працювати і над рекламою, каже президент.

Петро Порошенко – Президент України

Закарпаттю може багато чого запропонувати: і мальовничі краєвиди, і знаменита свалявська, полянська вода, і курорти, і повітря. Зараз роблю рекламу Закарпаттю. Якщо ви прийдете покуштуєте угорську, румунську, словацьку, українську та багато інших кухонь, які спільно називаються «закарпатська кухня», ви полюбите її і нічого краще не знайдете.

За рік, в аеропорті  Ужгород ,гарант   хоче побачити – перелік рейсів з різним сполученням та багато пасажирів. А тим часом навіть на  перший рейс Ужгород –Київ є бажаючі. У залі очікування чекає вильоту В’ячеслав – киянин. Чоловік  по роботі  змушений чи не що тижня змінювати локацію. Запоріжжя, Львів, Харків. Нерідко  їздить і до Ужгороду. А нині вперше до Києва з Ужгороду полетить літаком.

П. В’ячеслав  – полетить до Києва

Я таким чином зможу побути з сім’єю хоч на вихідних. Сподіваюся на комфортну подорож.Пройшов перевірку на металошукачі, рентген багажу. І до літаку.

0132
П. В’ячеслав  – полетить до Києва

ну і в загальному, дуже класно, тільки позитивні враження

Як і президент, так і працівники аеропорту Ужгород сподіваються, на впровадження і нових сполучень. Ну, а перший рейс Ужгород- Київ готовий  вилетіти без затримок. Відео- тут