На Закарпатті захрюванність ГРВІ стала меншою

8 Лютого 2019 07:00

Завдяки карантину діти стали хворіти менше, а дорослі – більше.

Протягом цього тижня до медичних закладів Закарпаття із симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ) звернулос я 7 тисяч 961 чоловік, що на 4 відсотки (або 320 випадків) менше, ніж за попереднійтиждень. Показник захворюваності становить 632 на 100 тисяч населення і перевищує епідемічний поріг на 16% (за попередній тиждень епідпоріг було перевищено на 21%).
Запроваджені карантини сприяли зменшенню кількості ГРВІ серед дітей усіхвікових груп у середньому на 12%. Натомість кількість дорослих хворих навпаки збільшилася на 12% в основному за рахунок вікової групи 30 – 64 років.
Загалом серед осіб, що звернулися за медичною допомогою, 4 тисячі 675 дітей віком до 17 років (58% від усіх захворілих) і 3 тисячі 286 дорослих (42%). Найбільший відсоток звернень дітей до лікарів у
Мукачівському та Виноградівському районах (70% захворілих), а дорослих – у м.Мукачеві та Перечинському районі (більше 50% звернень).
Епідемічні пороги перевищені у Воловецькому районі в 3 рази, у Тячівському районі та м.Ужгород – на 54%, у Міжгірському районі – на 50%, в Іршавському – на 42%, в Ужгородському – на 34%, у
Великоберезнянському та Виноградівському районах – на 25%.
З наступного понеділка (11 лютого) розпочнеться навчально-виховний процес у закладах освіти Тячівського, Іршавського, Березнянського, Міжгірського районів та м.Хуст і частково – в навчальних закладах Воловецького району. Карантин продовжено ще на один тиждень у школах м.Ужгород, Ужгородського, Мукачівського, Виноградівського, Берегівського та Рахівського районів.