В Ужгороді вперше відбувся «Кубок тренера» з пляжного волейболу (ФОТО)

3 Січня 2019 07:00

  Змагання претендують стати щорічною традицією

Нещодавно  у спортзалі Ужгородського коледжу культури та мистецтв відбувся Новорічно-різдвяний турнір з пляжного волейболу серед юнаків «Кубок тренера».

Засновником та організатором змагань став Заслужений  працівник  фізкультури та спорту України, старший тренер Закарпатської ОДЮСШ  Володимир Созанський.

За «Кубок тренера» боролися його вихованці  2002-2004 р.н., які минулоріч  показали високі результати з волейболу.

Варто зазначити, що юнаки 2002 р.н. – Володимир Феньо, Станіслав Стасьо та Іван Ворожильник протягом минулого року стали  Чемпіонами  «Дитячої ліги» України й переможцями Міжнародних турнірів в Угорщині та Словаччині. А хлопці 2003 р.н. – Денис Ільків та  Олександр Гакавий, у складі збірної України,  –  бронзовими призерами Східно-європейської зони у місті Єреван.

Окрім того,  Олександр Гакавий  на цих змаганнях отримав кубок кращого гравця (ліберо). Команда ж, юнаків 2004 р.н. виборола срібні медалі «Дитячої ліги» України у Дніпрі.

У січні цьогоріч юнаки 2005, 2003 р.н (і молодші) змагатимуться в  перших турах Чемпіонату України, а другий тур, серед юнаків 2003-2004 р.н., відбудеться в Ужгороді у лютому.

За словами Володимира Созанського метою турніру «Кубок тренера» є обмін досвідом між гравцями, а також – підготовка до зимового сезону з пляжного волейболу у закритих приміщеннях.

За умовами турніру,  усі учасники самостійно  формували команди з 2 гравців, незалежно від віку. Змагання були безкомпромісними та цікавими з технічного й емоційного боків.  Команди, які програвали дві гри – вибували, а 4 кращі –  боролися за нагороди тренера.

За підсумками суддів Юрія Феня та Івана Цапа переможцями Новорічно-різдвяного турніру «Кубок тренера» стали :

1 місце – Володимир Феньо – Станіслав Стасьо

2 місце – Денис Ільків – Владислав Микульця

3 місце Іван Ворожильник – Ростислав Крайниковець

4 місце – команда ставненської ЗОШ І-ІІІст. (Березнянщина, тренер Михайло Тисянчин)

Цікавою стала також і боротьба за  «Супер-кубок» , у якій зійшлися переможці турніру  Володимир  Феньо і Станіслав Стасьо (2002 р.н.) і судді змагань Юрій Феньо та Іван Цап (1999-1998). До слова, всі вони – вихованці Володимира Созанського.

У підсумку «Супер-кубок» вибороли  судді змагань, які здобули  яскраву перемогу у третій партії гри.

Потім переможців нагородили кубками, медалями та грошовими преміями.  А завершилося дійство солодким застіллям.

Варто зазначити, що засновник та організатор «Кубка тренера» Володимир Созанський планує проводити змагання серед своїх вихованців щорічно, неважно від їх віку. Родзинкою також є те, що участь у турнірі «Кубок тренера» зможуть брати сімейні команди у складі батько-син.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»