У Мукачеві буде новий парк

6 Листопада 2018 08:09

Її облаштують на площі Злагоди в «спальному» мікрорайоні міста – Росвигові. Тут закладено новий парку – зранку було висаджено 127 саджанців дерев павловнії. Долучитися до процесу міг кожен мешканець міста. Згодом тут буде проведено і благоустрій парку – вимостять доріжки, встановлять лавки, сміттєві урни, встановлять паркове освітлення.

Павловнія, або адамове дерево, має найвищий темп росту і за оптимальних умов протягом 4 років може вирости до 20 метрів. Павловнія – рід вічнозелених і напіввічнозелених листопадних дерев. Це дерево з великими листками довжиною до 80 см

В умовах міста Мукачева вже були проведені дослідження у 2015 році, які показали, що умови низинної частини Закарпатської області є придатними для вирощування цієї рослини. Науковці констатують, що вирощування павловнії у   містах суттєво збагачує повітря киснем,  позбавляє його алергенів.

Нагадаємо, що два тижні тому в місті закладали новий парк по вулиці Валенберга – висаджували нові дерева.. Цілі родини зранку взялися за лопати і озеленювали майбутній парк. Загалом тут було висаджено 78 дерев – це і сакури, кедри, павловнії, адамові дерева, туї, горіхи, ялинкові дерева.

Мукачівська міськрада