Наближається День пам’яті. Почім атрибути?

19 Жовтня 2018 07:00

День скорботи – традиційна осіння дата, коли закарпатці йдуть до могил померлих родичів та знайомих, впорядковують їх, згадують, якими були ті, хто пішов від нас. І зазвичаю запалюють на надгробках свічки.

То ж почім нині в Ужгороді ці атрибути світлої пам’яті за померлими?

На ринках Ужгорода вже з’явилися великі ятки цих сезонних товарів. Ціни різні – в залежності від розміру гаманця і потягу до пафосності, ужгородці можуть придбати маленькі свічки-пігулки по 1 грн 25 коп, закриті простенькі свічки в пластикових циліндрах з кришечками та без них по 3-5 грн.

Скляні лампадки дорожче. Найпростіші, маленькі  – 6-7 грн.  За більші продавці просять 15-20 грн. В діапазоні 35-55 грн ви знайдете вже досить оригінальні, прикрашені ангелами та іншими візерунками.

Проте, як бачимо на фото, ціни на лампади заходять і далеко за 100 гривень, аж до 250!.

Звернула на себе увагу новинка – цього року у великому асортименті пропонуються електричні лампади.  Вони також недешеві. Звісно ж, дуже добре, що є такі пропозиції. Але враховуючи, що на ужгородських цвинтарх масово крадуть квіти, вінки і навіть прості свічки, навіть цікаво – чи вирішить хтось залишити на могилі прилад вартістю в чверть тисячі?

Ужгород.ін