У Мукачівському історичному музеї відкрили виставку народного художника Золтана Мички (ФОТО)

24 Серпня 2018 08:00

У  Мукачівському історичному музеї відкрили персональну ретроспективу творів живопису і графіки “Магія краю” народного митця, почесного академіка НАМ України, почесного громадянина міста Мукачева Золтана Мички.
Ця визначна подія не тільки для нашого міста, але й цілого Закарпаття зібрала в картинній галереї чимало гостей. Серед них міський голова Андрій Балога, мистецтвознавці, художники, друзі і його родина.

“Я втілила мрію батька – зробила виставку у рідному місті. Дуже хочеться, аби люди не забували його творчість“ – розповіла донка митця Юлія Мичка.
У спогадах друга та депутата обласної ради Золтана Ленд’єла, президента НАМ Андрія Чебикіна, народного художника Володимира Микити, голови Закарпатської спілки художників Бориса Кузьми лунало щире захоплення Золтаном Мичкою не тільки як митцем, а насамперед відкритою, щирою людиною, справжнім патріотом свого міста, своєї країни.
Традиції закарпатської школи живопису, які збагатив і передав майбутньому поколінню Золтан Мичка, присутня в усіх його надзвичайних роботах. Щиро запрошуємо відвідати виставку, яка триватиме до 23 вересня 2018 року.

Мукачівський відділ культури