«Срібний мольберт»: історія успіху. Персональна виставка Олега Дробоцького «Аеропорт»

23 Липня 2018 16:00

Експозиція присвячена темі російської агресії на українському Донбасі. Зокрема, йдеться про події довкола донецького аеропорту та його захисників – Кіборгів.

Усього на виставці представлені близько тридцяти робіт, виконаних олією на полотні в реалістичній манері. Сюжети Олег Дробоцький черпає з фотографій автора книги «Аеропорт» Сергія Лойка, відеоматеріалів, відзнятих очевидцями, та, власне, їхніх розповідей.

Фото, як переконує Олег Дробоцький, розповідає про конкретну мить, а тому там є чимало деталей, які можуть додати ясності для розуміння моменту. У своїх же роботах автор старається акцентувати увагу на чомусь конкретному, прибравши деталі.

«Я не перемальовую фотографії, навпаки – стараюся показати власне бачення того, що там відбувалося. Фото, відео, розповіді очевидців – усе це документи, завдяки яким я намагаюся перенестися в події кількарічної давнини, адже не мав змоги бути їхнім безпосереднім учасником. Фактично, це поштовх для осмислення сюжету», – пояснює молодий художник.

Над цією темою хлопець працює уже досить тривалий час і вже встиг презентувати власну виставку у Львові. Втім, у своїй творчості Олег не стоїть на місці та прагне розвиватися.

«Я почав додавати мінімальні кольори – приглушені, землисті. Тож якщо порівняти давніші роботи й більш свіжі, стане помітною різниця: спочатку я використовував лише чорну та білу фарби. Тепер же відтінків більше, гамма багатша, однак загалом картина здається двоколірною і лише при детальнішому спогляданні стають помітними інші фарби. Крім того, з’явилося більше робіт, які мають збірний прототип, а не виконані за мотивами конкретного фото».

Хлопець прагне й далі розвивати цю тему, вдосконалювати свої роботи композиційно та працювати над кольором. До того ж, уже має пропозиції продемонструвати власні напрацювання у Луцьку.

Оглянути виставку робіт в Рівненському краєзнавчому музеї можна до 12 серпня 2018 року.

Текст: Ксенія Шокіна

Фото: Віктор Шубец

© Культурно-мистецька фундація Brovdi Art