Візит словацьких лісівників на Закарпаття – зміцнення двосторонньої співпраці

10 Липня 2018 12:00
Днями відбулась зустріч представників ДП «Ясінянське ЛМГ» з колегами-експертами словацької лісової галузі. В ході офіційного візиту лісівниками намічені кроки, необхідні для підвищення рівня двостороннього спілкування та міжнародної співпраці.
Закарпаття і Словацька Республіка сусідують, відповідно, наші ліси споріднені – за своїми особливостями, видами дерев.
У рамках візиту представники словацької лісової галузі відвідали ДП «Ясінянського ЛМГ», директор Василь Теличук ознайомив колег з основними принципами роботи підприємства. Відвідали лісівники і краєзнавчий музей у смт. Ясіня, де познайомилися з історією Гуцульської республіки та побутом карпатського народу.
Опісля словацькі колеги мали можливість відвідати лісопильний цех, розташованій у Чорній Тисі й на власні очі побачили робочий процес цеху підприємства. А вже після робочих моментів для гостей був організований
виїзд до місця, де бере свій виток річка Чорна Тиса.
На завершення програми колеги словаки відвідали рекреаційну зону «На перевалі», отримали позитивні та емоційно-насичені враження від зустрічі, переконалися, що ДП «Ясінянське ЛМГ» завжди відкрито для плідної співпраці з колегами.
Під час екскурсії лісовими масивами Рахівщини лісівники обговорили багато спільних питань. Як відмічає директор Ясінянського лісомисливгоспу Василь Федорович, безумовно, обмін досвідом є неоціненним. Тож, співробітництво триватиме і надалі. Очевидно, результатом зустрічі стануть справи, які посилять міжнародну співпрацю.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ