Оновлення Тарасової світлиці в Каневі триває

12 Червня 2018 07:00

Оновлення Тарасової світлиці в Каневі триває. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один із ініціаторів реставрації та лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко.

«Тарасова світлиця в Каневі оновлюється!
Інформую, що реставрація першого народного музею Тарасу Шевченку триває. Ініціатори та учасники цього проекту: наш фонд „Рідна країна“, Шевченківський Національний заповідник у Каневі, Національний історико-етнографічний заповідник „Переяслав“ та Канівський природний заповідник.
Хто ще хоче долучитися до нашої української меценатської справи пишіть у месенджер»

Нагадаємо, що під час презентації міста Канева в рамках Всеукраїнської акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» Микола Томенко повідомив про підготовку до реставраційних робіт Тарасової світлиці і наголосив на тому, що необхідно зберегти максимальну ідентичність. Саме тому було вирішено використати для перекриття даху очерет, який потребує особливої обробки та підготовки протягом певного часу.

Директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Олексій Лукашевич розповів, що Тарасова світлиця востаннє була перекрита у 2008 році соломою, але за 10 років у 50% покрівлі з`явилась технічні недосконалості  і, відповідно, це створює серйозну загрозу як для всієї будівлі, так і для експозиції.  Відео – тут.

“Рідна країна”