Традиційні у Європі Дні сталої енергії почалися в Ужгороді (Фото)

4 Червня 2018 12:00

Сьогодні, 4 червня

Стартував комплекс заходів, які триватимуть до п’ятниці, 8 червня, включно, з виставки енергозберігаючих технологій та відновлювальних джерел енергії на площі Театральній. Свою продукцію представили фірми Exim Solar, Solar Karpathy, група енергетичних компаній “РЕНЕР”. Ужгородці та гості міста активно знайомляться з перевагами використання сонячних електростанцій, батарей і колекторів, теплових насосів, гідроенергетики – як для забезпечення житла, так і комерційного використання.
Також у трьох бібліотеках Ужгорода (на вул. 8-го Березня, обласній імені Федора Потушняка, на площі Богдана Хмельницького) провели майстер-класи щодо відновлювальної енергетики для дітей. Зокрема, дітки збирали іграшки – машинки, роботів, які працюють на сонячних батарейках.
Нагадаємо, Дні сталої енергії проводяться в Ужгороді вперше, але вони стануть традиційною щорічною акцією. Упродовж цього тижня на різних локаціях Ужгорода відбуватимуться просвітницькі заходи – і для дорослих, і для дітей.
У липні 2016 року Ужгород став підписантом Угоди Мерів. Ця європейська ініціатива, серед іншого, передбачає скорочення споживання енергії та викидів вуглекислого газу до 30% до 2030 року. Відтак, це сприятиме розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. У рамках цієї Угоди кожне місто щороку проводить Дні сталої енергії.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради