Петро Порошенко: «Бескидський тунель зв’язав Закарпатську та Львівську області» (ФОТО)

26 Травня 2018 09:00
24-го травня на межі Львівської та Закарпатської області відбулося урочисте відкриття двоколійного Бескидського тунелю. В урочистостях взяв участь Президент України Петро Порошенко.
Урочисті заходи відбулися по обидва боки тунелю. На закарпатській стороні Президент разом з владиками трьох християнських конфесій відкрив пам’ятник Святій Варварі, а також пам’ятну дошку. Далі вже по новому тунелю проїхав до львівського боку і вагоном потягу перерізав стрічку. І вже на цьому боці провели офіційне відкриття Бескидського тунелю.
У виступі Петро Порошенко зазначив: «Цей тунель є символом співпраці «Укрзалізниці», української влади, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку. Коли об’єднавши зусилля, ми продемонстрували, що ми здатні в умовах війни, агресії робити масштабні проекти такого рівня».
Тунель завдовжки 1764 метри. Його будівництво підрядник розпочав у листопаді 2013 року, а вже у жовтні 2017-го компанія «Інтербудмонтаж» завершила його будівництво та оздоблення.
Пропускна спроможність нового двоколійного Бескидського тунелю збільшиться зі 47 до 100 пар поїздів га добу, а швидкість руху через тунель зросте зі 40 до 60 км/год, що дозволить Україні збільшити потужності вантажних перевезень залізницею.
Для проходу обслуговуючого персоналу та можливої евакуації людей між старим та новим тунелями споруджено три евакуаційні переходи.

Габріелла Руденко, «Час Закарпаття», фото авторки