Чому розмовляти по телефону потрібно стоячи – відповідь Супрун

27 Квітня 2018 12:00

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала пораду в Facebook: сидяча робота може стати причиною раку, діабету та інших проблем зі здоров’ям.

У зв’язку з цим, вона радить більше рухатися, розмовляти по телефону стоячи, підніматися сходами, а не ліфтом, ходити пішки.

“Тривале сидіння і відсутність активності пов’язані з підвищенням ризику виникнення і загострення серцево-судинних захворювань, ожиріння, проблем з опорно-руховим апаратом, діабету 2-го типу і навіть деяких видів раку”, – пише Уляна Супрун в Facebook.

За її інформацією, малорухливий спосіб життя є причиною 9% передчасної смертності серед всього населення світу. До групи ризику в цьому випадку потрапляють люди, які проводять багато часу на роботі за столом.

“Використовуйте кожну можливість для додаткової активності. Розмовляйте по телефону стоячи, піднімайтеся сходами, а не ліфтом, ходіть пішки по ескалатору, обговорюйте ідеї з колегами під час прогулянки”, – радить в.о. міністра.

Крім того, чиновниця пропонує замінити послуги транспорту на пішохідні прогулянки або прикупити велосипед.

“Прогулюйтеся або проїдьте на велосипеді хоча б частину шляху. Ви можете вийти раніше на кілька зупинок або припаркувати авто трохи далі від офісу. Піднімайтеся з робочого місця кожні 30 хвилин”, – пише Супрун.