У Водиці висадили алею сакур

21 Квітня 2018 21:00
Японська декоративна вишня – сакура, з’явилася в Закарпатті ще у 1923 році, тоді її привезли в Ужгород з Відня. Сьогодні це дерево можна зустріти в багатьох куточках Закарпаття. Не виключенням є і Рахівщина.

У середу, 18 квітня, алею сакур висадили у селі Водиця. Допомагали селянам та учням місцевих Водицької і Плаюцької шкіл, прикрасити мальовничий куточок Рахівщини і районне керівництво. Голови райадміністрації і райради Павло Басараба та Василь Дан, долучилися до акції, і посадили кілька деревцят сакури, яка вже давно стала символом Закарпаття.
– Мені надзвичайно приємно бути сьогодні тут у Водиці і садити сакури. Сподіваюся, що кожної весни жителі району, і не тільки, заїжджаючи у Водицю будуть насолоджуватися чудовим цвітом сакури, – зазначив Павло Басараба.
Оскільки сакура не любить сильних протягів та холоду навесні, коли вона цвіте, то дерева висадили саме при в’їзді в село. Перший цвіт повинен з’явитися вже цієї весни, а повноцінно сакури зацвітуть через рік, адже саджанці повинні прийнятися.




Прес-служба Рахівської РДА