Містичний роман презентувала адвокатка

18 Квітня 2018 16:00

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація нового містичного роману «Тирания страха» ужгородської адвокатки Нінель Масяк. Книжка вийшла у видавництві «РИК-У».

«Це вже 12-та моя книжка, – розповіла Нінель Масяк. – Вона, на відміну від усіх інших (пишу зазвичай від 3 до 6-ти місяців), далася дуже важко, з великими перервами. Сюжетну лінію я розробила у 2013-му. Разів 10 переписувала, але читається роман на одному подиху. Перша частина присвячена головному героєві – Степану Корнієнку. Новий господар дачного будиночка, придбаного під час аукціону, в купі сміття знаходить кілька аркушів паперу, які є початком сповіді Степана – колишнього власника споруди, де він, не соромлячись деяких деталей особистого життя, вирішив розповісти історію свого знайомства, одруження, сімейного життя та розлучення. Причому стверджує, що став жертвою чорного привороту на любов, зробленого на кладовищі його тещею. Під впливом нав’язаного почуття він спочатку стає ігроманом та алкоголіком, а потім поступово втрачає роботу, гроші, сенс та радість життя.

Прозріння наступає лише в той момент, коли застає дружину за проведенням магічного ритуалу, який має привести його до самогубства. Все це відбувається на фоні снів, під час яких Корнієнко потрапляє до різних історичних епох.

Друга частина книжки розпочинається з історії молодої дівчини Ганни. Вона безнадійно закохалася в жонатого колегу, та, самостійно випробувавши кілька способів привороту, вирішила звернутися за допомогою до Степана, про зловісну славу якого випадково дізналася від співробітників. Приховавши від нього, що в її обранця є малолітня дитина, вона не тільки не одержує бажаного результату, а й спричиняє останньому проблеми зі здоров’ям сина. Поступово дівчина починає розуміти, що обрала невірний шлях до мети, при цьому ще й витратила гроші, одержані у спадок від бабусі. Вона навіть не здогадується, що Корнієнко одразу зумів розгадати брехню та не мав наміру їй допомагати. До книжки включена також повість «Тайна серого замка».

Нінель Масяк зізналася: адвокатська діяльність робить усе, щоб романтична складова вивітрилась із життя, «адже ми стикаємося з жадібністю, жорстокістю, грубістю. Мабуть, написання роману було замовленням зверху».

Оскільки книжка далася авторці важко, вона видрукувала  лише 100 екземплярів, із яких їй дісталося 27. Їх роздарує друзям.

“Новини Закарпаття”