Англійська має стати частиною наших буднів

18 Квітня 2018 12:00

Ми хочемо побачити світ чи працювати за кордоном, але без знання іноземної мови – дороги закриті. Звісно, можна наосліп чи просто з базовими знан­нями мандрувати світом. Але нині легко й досконало можна вивчити будь-яку іноземну.

До прикладу, англійська є офіційною в 56 державах. І не така вже вона й важка, як здається на перший погляд. Тож як допомогти своїм дітям полюбити її?

Відповіли на це запитання досвідчені викладачі Людмила Коваль та Валентина Янковська, а також психолог Лариса Граб під час круглого столу «Англійська вдома: легко та цікаво», який відбувся на базі інформаційно-ресурного центру «Вікно в Америку» ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка.

Л. Коваль радить, що насамперед дуже важлива підтримка та позитивне ставлення до будь-яких результатів. Аби краще зрозуміти дитину, потрібно подивитися, яким чином вона краще сприймає інформацію – на слух, візуально чи через відчуття. Відтак підібрати завдання відповідно до особливостей. Потрібно створити мовне середовище: постери, картки, перегляд відео, читання книг і прослуховування  аудіокнижок, відвідування подій з англійською. Якщо батьки вивчали іншу мову, то це хороша нагода вчитися разом.

Психологічний аспект теж має значення. Л. Граб акцентує увагу на тому, що у всіх різні здібності. Тому й має бути індивідуальний підхід. Не можна дитину змушувати, бо інакше відіб’єте бажання. Вона повинна зрозуміти, для чого їй потрібно вчити іноземну мову.

Маріанна ШУТКО, “Новини Закарпаття”