У Мукачеві проводять унікальні операції (ФОТО)

17 Квітня 2018 17:00

Такі операції стали можливими завдяки командній роботі лікарів Мукачівської центральної районної лікарні.

Раніше Мukachevo.net розповідало, хірурги лікарні, по програмі «Турбота», проводять операції по заміні кульшових суглобів, використовуючи штучні суглоби фірми “Beznoska”.

Група підготовлених лікарів проходили навчання у Чехії, а згодом почали практику в Мукачеві. Наразі, вже зроблено багато операцій.

Наступним етапом стало ендопротезування колінних суглобів. Мukachevo.net розповідало про перші операції ще минулого року, а тепер їх проводять стабільно.

Як розповів перший заступник головного лікаря Мукачівської ЦРЛ Мирослав Гавришко, на практичні операції знову приїжджав лікар з Чехії Любомир Тртік, який провів першу показову операцію. Разом з ним прибула й Сімона Сурмікова, головний менеджер по продажам суглобів в Європі.

— Спочатку почав Любомир, потім я зробив, під його наглядом. Тобто це вже етап нашої роботи і його контролю. Я їздив в Чехію на навчання, а тепер проводиться практична робота, – зазначив Мирослав Гаврилович.

Відтепер кожен має можливість зробити таку операцію, кому вона потрібна. Наразі, за статистикою близько 60% проводять кульшові операції, 40% — колінні суглоби.