Яків Бурда: «Конкурс надихнув, змусив повірити в себе і дав наснагу наполегливо працювати»

8 Лютого 2018 06:24

Яків Бурда – студент Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Восени 2017 року хлопець уперше взяв участь у конкурсі «Срібний мольберт», і це не просто надихнуло його – дало поштовх розвиватися і працювати із ще більшим запалом. Яків здобув спеціальну премію від партнера конкурсу Ігоря Абрамовича і поділився із нами своїми враженнями про участь у «Срібному мольберті» та те, як змінилося його життя.

Хлопець розповідає, що спілкування із творчою молоддю стало йому в нагоді – мав можливість познайомитися із цікавими техніками та стилями.

«Срібний мольберт» дуже надихнув, стимулював працювати більш творчо. Хоча я завжди намагався шукати щось нове, але коли побачив свої роботи на фоні інших, захотілося бути ще більш виразним і не схожим ні на кого», – ділиться з нами Яків.

Саме завдяки участі у конкурсі молодий художник став активніше працювати, розвиватися і будувати плани на майбутнє: «Я багато почав працювати самостійно і, як результат, знаходити цікаві речі. Саме «Срібний мольберт» надихнув, змусив повірити в себе і дав наснагу наполегливо працювати. Він справді зарядив новою енергією і в мене вже є в планах деякі цікаві проекти».

Хлопець переглянув власні погляди на мистецтво, отримав заряд позитиву та мотивацію працювати над власним стилем. Каже: «Тепер хочеться бути більш сучасним, але поруч із тим – не відмовлятися від красивих речей, а десь поєднувати сучасне із академічним».

Культурно-мистецька фундація Brovdi Art