Закарпатець виготовляє унікальні гітари (ФОТО)

28 Січня 2018 05:27

Майстерня інструментальних справ розмістилася в охайній садибі, у невідомому навіть багатьом берегівчанам Запорізькому хуторі.

На перший погляд, вона виглядає як проста столярка, розповідає Олег Супруненко, Beregovo.Today. Дивлячись на грубі шматки дерева,  чи звичайні на вигляд дошки, важко повірити, що саме з них з часом вийдуть основи для гладеньких, сяючих лаком електрогітар.

За словами Євгена, дошки не такі вже з й звичайні, адже для хорошої, якісної гітари потрібен і якісний матеріал. Хоча, грати можна й на лопаті, – жартує майстер.

Після того, як знайдено потрібний матеріал, починається кропітка робота. Тому й не дивно, що хороша електрогітара обходиться недешево. Та й покупець в них непересічний – він сам має розумітися на інструментах.

Наш земляк в цих нешироких колах музикантів та продавців електрогітар відомий як в Україні, так і за її межами. Одного разу він отримав замовлення  з далекого Новосибірську, але купівлі-продажу не сталося відбутися, завадила розпочата Росією неоголошена війна…

Грати Євген Кополовець почав у дитинстві. В дитячий музичній школі з друзями організували перший свій ансамбль.

9-му класі він вже почав робити й перші кроки як майстер інструменту, переробивши форму своєї гітари.

В більш зрілому віці Євген з друзями створив вже справжній гурт “Vega”, з яким записав кілька студійних пісень, що мали успіх в хіт-парадах на закарпатському радіо. Невдовзі гурт розпався, і тривалий час музикант творчо відпочивав, переосмислюючи себе та свою творчість.

Кілька років тому почав знов грати, переважно християнський  рок, виступаючи в новоствореному гурті в якості вокаліста, гітариста та автора пісень.