На Закарпатті “виставилися” Василі (ФОТО)

14 Січня 2018 07:25

В атріумі будівлі облдержадміністрації та облради розпочався новий мистецький рік – із виставки “Щедрі люди Василі”.

Власний творчий доробок представили знані крайові митці – носії цього чи не найпопулярнішого на Закарпатті імені. Серед них: Василь Сідак, Василь Скакандій, Василь Сочка, Василь Свалявчик, Василь Вовчок, Василь Роман, Василь Чурей, Василь Бобіта, Василь Дуб і Василь Олашин (молодший).

До експозиції увійшли понад півсотні творів різних мистецьких видів, напрямків, жанрів, технік. Помітну частину склали зимові пейзажі.

Всіх учасників презентації привітали керівник краю Геннадій Москаль, директор департаменту культури облдержадміністрації Оксана Бабунич та автор ідеї виставки митців-іменинників – голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма. Очільник крайових спілчан розповів, що його колектив налічує 14 Василів і тішить, що більшість із них спромоглися долучитись до нинішньої події. Також Борис Кузьма відзначив, що атріум уже починає впевнено конкурувати з іншими виставковими залами обласного центру: художники не на жарт уподобали цей мистецький простір для проведення своїх вернісажів, і, ймовірно, цей рік не стане винятком.

Наостанок долучилися до привітань голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі, в творчому колективі якого теж немало іменинників, а також народна артистка України Клара Лабик, котра доповнила святкову атмосферу виконанням колядки “В Віфлеємі новина” та закарпатської народної пісні “Ой, Василю”.

Оглянути виставку в мистецькій вітальні головної адмінбудівлі Закарпаття охочі зможуть протягом двох тижнів.

Департамент культури Закарпатської ОДА