Микола Томенко – про два шляхи вирішення конфлікту на Черкащині

30 Листопада 2017 14:15

Громадське опитування черкащан або дочасні вибори. Так, на думку політика, лідера Громадського руху “Рідна країна” Миколи Томенка, можливо вирішити конфлікт у Черкаській міській раді.

Коментуючи на ТРК “ВІККА” протистояння у міськраді між секретарем і міським головою, Томенко зауважив, що демократія у цьому випадку пропонує два шляхи.

“Міська рада в силу різних обставин (переходу депутатів із фракції у фракцію, зміни їхніх позицій) не є мірилом політичної істини. Таким мірилом є думка самої міської громади. В часи Януковича влада фактично зліквідувала закон про місцевий референдум, але ніхто не змінив право проведення громадського опитування, коли можна у громади запитати: кого вона підтримує в цьому конфлікті. Хто отримає більшу підтримку, той, вочевидь, далі мусить провадити свою політику”, – сказав Микола Томенко.

Натомість, на його переконання, якщо жодна зі сторін не матиме достатньої підтримки, то існує другий механізм – дочасні вибори.

“Мова йде про дочасні вибори і міського голови, і міської ради, – сказав Томенко. – За будь-яких обставин подальше протистояння і перетягування сил через працевлаштування чи фінансові преференції депутатам – це шлях у нікуди. Або громада мусить довірити комусь далі керувати містом і працювати в інтересах громади, а не політичних партій чи фінансових груп. Або звертатися до ВРУ і готувати нові дочасні вибори”.